Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

De Decker wil vertrouwen tanken in Tsjechië

-

Amper vier dagen na de 5-2-oplawaai bij Cercle Brugge focust Wim De Decker volledig op de Europese opdracht. De coach gaat met zijn Buffalo’s op zoek naar een opsteker in Liberec.

De Decker liet niets aan het toeval over voor het duel met Slovan Liberec: “We hebben veel wedstrijde­n van hen bekeken. De omstandigh­eden, en dan vooral het veld, zijn hier zeker niet ideaal. Maar daar heb ik mijn spelers al voor verwittigd.”

Met Michael Ngadeu hebben de Buffalo’s een kenner van het Tsjechisch­e voetbal in hun rangen. De voormalige verdediger van Slavia Praag kent Slovan Liberec dan ook: “Ngadeu speelde hier al drie keer”, zegt De Decker. “En hij bevestigde ook het beeld dat ik had van de Tsjechisch­e competitie: het gaat er heel hard aan toe, met teams die enorm vanuit het duel spelen en heel veel kracht in hun ploeg hebben. Hij is een goede gids voor ons. Ik zie ons als favoriet tegen Liberec en we zullen er alles aan doen om verder door te stoten. We weten wat we moeten doen: op een verstandig­e manier iets komen halen.”

Geen Bolat

De Buffalo’s moeten het vanavond zien te klaren zonder Sinan Bolat (ex-Antwerp), die door een administra­tief misverstan­d uiteindeli­jk nog drie speeldagen schorsing moet uitzitten. “Dat mag geen probleem zijn”, sust De Decker. “Davy Roef heeft ook al goede wedstrijde­n gekeept.” Odjidja en Owusu zijn mee, maar alleen om te trainen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium