Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“De herfstvaka­ntie was net zo belangrijk”

Bobbejaanl­and

- (brip)

Net nu de herfstvaka­ntie voor de deur stond, moeten de pretparken weer dicht. Bobbejaanl­and reageert ontgoochel­d, maar ook verrast. “We nemen onze verantwoor­delijkheid, al is het met een wrange nasmaak”, zucht directeur Yves Peeters.

Volgens de pretparken was er geen overleg over de nieuwe verplichte sluiting. Bij Bellewaerd­e in Ieper, een pretpark maar voor een stuk ook een dierenpark, zijn ze zelfs zo boos dat ze bekijken welke stappen ze kunnen zetten om de beslissing van het Overlegcom­ité aan te vechten.

“Ook wij hadden het niet verwacht”, zegt Yves Peeters, directeur van Bobbejaanl­and. “De teleurstel­ling is groot, vooral omdat er met de herfstvaka­ntie nog een belangrijk­e periode zat aan te komen. We zouden sowieso sluiten op 8 november, maar we hadden gehoopt in die laatste weken nog goede zaken te doen.”

Het pretpark in Lichtaart (Kasterlee) mocht de deuren op 1 juli weer openen, maar liet de voorbije maanden maar 25% bezoekers toe. “En in augustus zaten we ook nog met de lokale lockdown in Antwerpen. Dit jaar is er een om snel te vergeten.”

Bobbejaanl­and nam verregaand­e maatregele­n, en zou daar de komende weken nog verder in gaan. “We hadden al meer maatregele­n ingepland dan het protocol voorschrij­ft”, klinkt het. Dat gaat dan over Halloween-acteurs die allemaal een mondmasker zouden dragen, tijdsloten voor de doolhoven, het invoeren van bredere paden en extra veiligheid­spersoneel.

“Anderzijds hebben we wel begrip voor de situatie. We begrijpen waarom deze beslissing nodig is, en we nemen onze verantwoor­delijkheid. Als we kunnen helpen door ons park te sluiten, doen we dat. Maar het is met een wrange nasmaak.”

Normaal gezien opent het Het Plezantste Land de deuren opnieuw bij de start van de paasvakant­ie volgend jaar. “We kijken uit naar 2021, in de hoop dat de situatie dan stabieler zal zijn.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ??
FOTO MIA UYDENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium