Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Dit rampjaar wordt nu nog wat slechter”

Zoo Antwerpen en Planckenda­el

- (anro)

In tegenstell­ing tot de pretparken mogen de dierentuin­en wél openblijve­n, maar met enkele beperkinge­n. “Goed dat we niet moeten sluiten, maar toch wordt het rampjaar nu nog wat slechter”, klinkt het bij de Antwerpse Zoo en Planckenda­el.

De binnenruim­tes in de dierenpark­en moeten voortaan gesloten blijven. Eten en drank mogen niet meer ter plekke genuttigd worden. En de steunconce­rtreeks ZOOlala, met onder meer Natalia, Bart Peeters en Barbara Dex, blijft beperkt tot de première zaterdagav­ond, met tweehonder­d in plaats van duizend mensen.

Ilse Segers, woordvoers­ter van de Antwerpse Zoo en Planckenda­el, is wel tevreden dat de parken mogen openblijve­n. “Bij ons zijn er geen wachtrijen. En de regering heeft goed begrepen dat het mentaal welzijn van de mensen ook belangrijk is. Wij hebben ook een sociale functie. Voor veel mensen die een wandelinge­tje komen maken door onze parken, zijn we een reddingsbo­ei.”

“Anderzijds wordt de beleving iets minder door de nieuwe beperkinge­n.” De binnenruim­tes die nu dicht moeten, zijn in de Zoo onder andere de vlindertui­n, een hal met kleine apensoorte­n, het aquarium en het reptielenv­erblijf. In Planckenda­el is er bijna niets binnen te doen. Alleen de bonobo’s zijn niet te bezichtige­n van binnen.

Horeca dicht

De restaurant­s van de Zoo en Planckenda­el konden sinds de sluiting van de horeca nog afhaalmaal­tijden aanbieden. Klanten mochten dan niet plaatsneme­n aan een tafeltje, maar konden wel hun eten en drinken meenemen in het park. Nu moeten de horecazake­n in de parken volledig dicht. Een aderlating die kan tellen. “Het was al een rampjaar, en het wordt nog wat slechter”, zegt Segers.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium