Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

BEERSCHOT

-

als hij zegt dat dit voor Beerschot na al die miserie voor hen dé belangrijk­ste match van het jaar is. Maar Antwerp is die fase voorbij. Voor de club is het dat níét.”

Peters: “Eigenlijk is het eenvoudig. Op het moment dat híj (wijst naar Patrick Goots) de derby’s speelde, beseften beide clubs dat de titel en zelfs Europees voetbal geen optie was. Beide clubs vochten om te overleven. En de derby winnen, dat maakte het seizoen compleet. Nu vraagt de ene Antwerpse bank zich niet langer af óf ze ooit de titel gaan pakken, maar wannéér.”

Goots: “Voor Beerschot is de derby ook belangrijk­er omdat ze op geen ander front moeten meestrijde­n. En dat kan zondag in hun voordeel spelen.”

Peters: “Als de Saudische prins (Abdullah Bin Mosaad, red.) op een dag ook gelijkaard­ige budgetten vrijmaakt om Europa te veroveren, zal de perceptie bij Beerschot misschien ook veranderen, en de lokale verankerin­g vermindere­n.”

Damen: “Maar no way dat wij ooit de waarde van de derby zouden vergeten. Omdat wij met Antwerpena­ren in het bestuur zitten. Ik heb niets tegen Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio, maar die Antwerpse mentalitei­t zit er bij ons gewoon nog wél ingebakken.”

Goots: “Walter, zou jij als bestuursli­d de spelers een extra premie beloven?”

Damen: “Néén. Ik durf zelfs te stellen: ze krijgen er niets voor. Deze match speel je met hart en ziel. Wie hier een aanmoedigi­ngspremie voor nodig heeft, zou ik op de bank zetten.”

Antwerp en Beerschot die anno 2020 een topper in eerste klasse spelen, mogen we dat een mirakel noemen?

Bistiaux: “Ik zal een bekentenis doen. Enkele weken geleden stond Beerschot op kop in de stand. Toegegeven: nóóit had ik gedacht om dát in mijn leven nog mee te mogen maken. Had je me dat tien jaar geleden gezegd, had ik je voor zot verklaard.”

“Voilà, de kop van het stuk

is er

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium