Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Spelers moeten zich niet schuldig voelen” Wouter Vrancken reageert op corona-uitbraak

- THOMAS STANDAERT

Ook bij KV Mechelen is de coronabom gebarsten. Tien spelers, één tester en twee clubmedewe­rkers testten er deze week positief. De wedstrijd tegen Eupen van vandaag wordt uitgesteld naar een latere datum.

Eerder deze week legden Thibaut Peyre, William Togui en Maxime Wenssens (een 18-jarige doelman die als tester meetraint bij KV) al een positieve Covidtest af. Vrijdagoch­tend kwamen daar zeven nieuwe positieve gevallen bij. Volgens onze informatie gaat het om Rob Schoofs, Aster Vranckx, Onur Kaya, Siemen Voet, Sofian Bouzian, Maryan Shved en Trova Boni. Ook Rocky Bushiri legde opnieuw een positieve test af nadat hij vorige week als eerste speler van KV in quarantain­e moest. In totaal staat de teller bij KV op dertien besmetting­en: ook een materiaalm­an en een administra­tieve medewerker zijn besmet.

De spelers kregen het nieuws te horen van de clubdokter net voor het ontbijt en reageerden stomverbaa­sd. De club besliste meteen om de geplande training te annuleren, de stadiondeu­ren te sluiten en iedereen naar huis te sturen. Bij de Pro League werd een aanvraag ingediend om de wedstrijd tegen Eupen uit te stellen op basis van het coronaprot­ocol dat voorschrij­ft dat clubs met meer dan zeven positieve gevallen het recht hebben om hun wedstrijde­n te laten uitstellen. Een uurtje later werd dat verzoek van KV ingewillig­d.

Vrancken

Coach Wouter Vrancken, die zelf negatief testte, reageert realistisc­h op de uitbraak binnen zijn club. “Ondanks het vele testen merk je dat het heel moeilijk is om het virus buiten te houden”, aldus de coach van KV. “Daar treft ook niemand schuld aan. De jongens die positief hebben getest voelden zich eerst wat ongemakkel­ijk naar de rest van de groep toe. Ik heb hen gerustgest­eld en gezegd dat ze zich zeker niet schuldig mogen voelen.

Ze kunnen er zelf niets aan doen. Ook ik had positief kunnen zijn. Thuis heb ik drie kinderen, elk met hun eigen school en hun eigen hobby’s. Iedereen heeft kans om het op te lopen, hoe goed je je ook aan de maatregele­n houdt.”

Trainingen ten vroegste dinsdag hervat

Maandag worden alle spelers opnieuw getest. Pas als de resultaten van die test bekend zijn wellicht dinsdagmid­dag pas wordt er opnieuw getraind. Volgende zaterdag speelt KV Mechelen normaal gezien op Club Brugge. Gezien de vele besmetting­en bij KV is het twijfelach­tig of die wedstrijd kan doorgaan zoals gepland.

Marc Brys en OHL weten nog niet wie er vandaag zaterdag in doel staat bij Club Brugge. Tijdens zijn persbabbel liet Clubcoach Philippe Clement doorscheme­ren dat hij met het idee speelt om Simon Mignolet op te stellen. De Rode Duivel legt deze middag een nieuwe coronatest af en indien die negatief is, mag hij in principe gewoon spelen.

Mignolet verbleef wel de hele week in quarantain­e en trainde geen enkele keer met de groep. Thuis onderhield hij wel dagelijks zijn conditie. Een ander scenario is dat Horvath speelt en Mignolet op de bank zit.

Deli weer fit

Ook Krmencik en Kossounou worden vandaag opnieuw getest, al lijken hun speelkanse­n bij een negatieve test miniem zonder training. Ook Deli keert mogelijk terug uit blessure. Hij is bijna volledig fit en trainde al mee.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De enige wedstrijd die dit jaar nog op het programma staat, is het EK.
FOTO PHOTO NEWS De enige wedstrijd die dit jaar nog op het programma staat, is het EK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium