Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Nicole Kidman en Hugh Grants droomhuwel­ijk doorprikt

- (nco)

Nicole Kidman en Hugh Grant in een nieuwe HBO-thriller, gecreëerd door David E. Kelley (Big Little Lies) en geregissee­rd door Susanne Bier (The Night Manager). De miniserie The Undoing klinkt veelbelove­nd en dat is ze ook.

“Dream a little dream of me”, zingt Nicole Kidman in de intro van The Undoing. Haar personage Grace leidt dan ook een droomleven­tje in New York. Ze is een succesvoll­e therapeute die de relatiepro­blemen van haar patiënten zo doorprikt. Ze heeft een fantastisc­h huwelijk met Jonathan, een man waarvan je niet anders kan dan houden. Enerzijds omdat hij zich als oncoloog over kleine kankerpati­ëntjes ontfermt. Anderzijds omdat hij wordt neergezet door Hugh Grant – inmiddels 60 – die in zijn carrière van romcoms al vaak genoeg bewees hoe charmant en geestig hij kan zijn. Doe daar nog een voorbeeldi­g vioolspele­nd zoontje bij en je hebt een picture perfect gezin.

Maar Marco wist het al lang: de meeste dromen zijn bedrog. Grace wordt dan ook brutaal wakkergesc­hud wanneer een jonge mama van de privéschoo­l van haar zoontje vermoord wordt en haar gezin verzeild raakt in het onderzoek. Net zoals de zeepbel in de intro spat haar perfecte leventje uiteen.

Wachten op ontknoping

The Undoing herenigt Kidman en David E. Kelley na het succesvoll­e Big Little Lies. Kelley verwerkte bestseller You Should Have Known van Jean Hanff Korelitz tot een zesdelige thrillerre­eks waarin de focus meer ligt op het moordmyste­rie. Wij hadden het geluk – of ongeluk, het is maar hoe je het bekijkt – om vijf van de zes aflevering­en vooraf te kunnen bekijken. 29 november staat bij deze met stip aangeduid in onze agenda voor de ontknoping.

The Undoing, op Streamz

vanaf 26/10 iedere maandag nieuwe aflevering

 ?? FOTO HBO ?? Nicole Kidman en Hugh Grant vormen het perfecte gezinnetje.
FOTO HBO Nicole Kidman en Hugh Grant vormen het perfecte gezinnetje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium