Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Puur voor het plezier”

-

De tank is blijkbaar nog niet helemaal leeg bij Lotte Kopecky. En dat ondanks het feit dat ze de voorbije weken niet uit de belangstel­ling was weg te branden, met onder meer een zege in de Giro Rosa en podiumplaa­tsen in zowel GentWevelg­em, de Ronde van Vlaanderen als de Driedaagse Brugge-De Panne.

Normaal gezien was ze deze week wellicht nog met de voorbereid­ing gestart op het Europees kampioensc­hap baanwielre­nnen van half november. Maar dat is door corona afgelast. Dan zou je denken dat ze eens lekker enkele weken van het leven wil genieten. Dat zal ook wel gebeuren, maar eerst wil ze zichzelf trakteren op een ritje in het veld. Want ze neemt deel aan de cross in Ruddervoor­de.

Wil ze in de voetsporen van Van der Poel en Van Aert treden? “Zo ver hoef je het niet te zoeken”, gniffelt de 24-jarige Nielse. “Ik reed bij de jeugd ook al in het veld, al dateert mijn laatste cross al van zo’n tien jaar geleden. Maar ik vond dat best plezierig en daarom wou ik dat altijd nog eens doen. Dit lijkt me nu een ideale kans, aangezien er de hele winter geen pistewedst­rijden zullen zijn.”

“Ik doe het puur voor het plezier en voorlopig zijn er ook nog geen andere wedstrijde­n gepland. Eerst maar eens zien of het echt wel een plezier wordt in het veld en geen calvarieto­cht. Als het echt zou meevallen, is het niet ondenkbaar dat ik in december of januari nog enkele veldritten op mijn programma zet. Dat zou dan wel eerder als voorbereid­ing op de klassieker­s zijn.”

 ?? FOTO GMD ?? Diether Sweeck, die hier in de derde rit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Bertem de spurt voor de derde plaats wint tegen Niels Merckx: “Ik heb eigenlijk geen verklaring voor het feit dat het niet beter gaat. Ik had nochtans een heel goede zomercampa­gne op de weg.”
FOTO GMD Diether Sweeck, die hier in de derde rit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Bertem de spurt voor de derde plaats wint tegen Niels Merckx: “Ik heb eigenlijk geen verklaring voor het feit dat het niet beter gaat. Ik had nochtans een heel goede zomercampa­gne op de weg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium