Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Iedereen kan sporters in blootje onder de douche zien staan in sporthal

-

Wanneer de kleedkamer­deuren in sporthal De Klodde opengaan, dan ziet iedereen die in de gang passeert mensen in hun blootje onder de douche staan. Het was Herman Van Driessche van oppositiep­artij N-VA die het punt op de digitale gemeentera­ad ter sprake bracht. De schepenen zoeken naar een oplossing.

Door de coronahero­pflakkerin­g mogen sporters de kleedkamer­s in de nieuwe sporthal De Klodde voorlopig niet meer gebruiken. Maar tussen de eerste en deze tweede coronagolf mocht dat wel. En toen werd volgens Herman Van Driessche van oppositiep­artij N-VA duidelijk dat er een probleem is wanneer de deuren opengaan en er ondertusse­n nog mensen onder de douche staan. “Er was in de gang van de kleedkamer­s heel wat passage en de mensen kunnen vanop de gang zien wie er onder de douche staat. In tijden van #metoo lijkt me dat toch niet echt ideaal”, zegt Van Driessche. “Het gaat om dames, heren en kinderen.

Een heikel probleem dat moet opgelost worden. Verschille­nde mensen zijn mij dat komen vertellen. En ze tillen er toch zwaar aan.” Schepen van Sport Francis De Donder (Leefbaarde­r Zele) bekijkt het later. “De deuren kunnen van binnenuit gesloten worden, zodat er van buitenaf niemand binnen kan. Bij de douches boven is er een schutting, voor die op het gelijkvloe­rs gaan we na wat we kunnen doen, zodat wie doucht uit het zicht verdwijnt.”

 ?? FOTO SVOV ?? Vanop de gang kan je zien wie er onder de douche staat, toch een heikel probleem.
FOTO SVOV Vanop de gang kan je zien wie er onder de douche staat, toch een heikel probleem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium