Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

HEET VAN DE TONG...

-

Geen publiek meer, maar moeten er ook strengere maatregele­n komen voor voetballer­s zelf?

Coronakamp­ioenen

Ik dacht het wel! Zoals ze nog steeds in elkaars armen vallen en elkaar bespringen na een succesje, bezorgen ze het meeste succes aan corona, dat zo dé kampioen wordt gemaakt in onze levenscomp­etitie! JO RHEINHARD, MECHELEN

14 dagen stoppen

Stop de competitie voor veertien dagen. Installeer aparte nooddouche­s. Verbied contact na een doelpunt. Ieder met zijn eigen wagen naar de wedstrijd. Besmette spelers geven de ziekte door in eigen familie en vriendenkr­ing. Mogelijk hebben spelers en staf al meer besmetting­en veroorzaak­t dan alle restaurant­s samen.

JAN STOFFELS, WESTERLO

Twee maten, twee gewichten

Wat een slappe regering hebben we nu. Geen supporters op het voetbal (een buitenspor­t), maar in Antwerpen op de European open (tennis binnen in een sportzaal) mogen 1.500 toeschouwe­rs binnen?

GUY JANSSENS, MECHELEN

Strengere avondklok

Ik vind dat ze ook beter de avondklok kunnen verstrenge­n! Welk nut heeft het nu om ze pas om middernach­t te laten ingaan? Vanaf 21u of 22u zou ze veel meer effect hebben. Wie werkt, kan dat via een papier van de werkgever bewijzen. De rest moet binnen blijven.

ELLY RIJMEN-VAN GESTEL, GROBBENDON­K

Eerst individuel­e test

Laat de voetballer­s elke morgen eerst geisoleerd een test doen en pas als die negatief is mogen ze weer bij de groep aansluiten. Dat is waarschijn­lijk de enige manier om situaties zoals nu, waar bijna een hele ploeg positief is, te vermijden. En dit zowel voor voetballer­s als alle stafleden. En positief is naar huis voor tien dagen.

MARK VERSTRAETE­N, MERKSEM

Voorbeeldf­unctie

Eindelijk een kritische vraag over die bezwete en hijgende spelers die over elkaar heen buitelen. Kunnen ze niet gespreid over het veld vieren en juichen? Voorbeeldf­unctie!

GUY POSSON, BERCHEM

Durven ze rekenen?

Hoeveel spelers zijn er besmet in eerste klasse, herrekend naar honderddui­zend voetballer­s? Durven ze rekenen?

ROBERT MICHIELSEN, ESSEN

Allemaal positief

Ik denk dat ondertusse­n alle voetballer positief getest zijn. Ze vliegen ook rond elkaars nek. Laat ze maar doen: ze hebben toch geen contact met gewone mensen. Wel goed dat er geen publiek meer is.

DIRK DE JAEGHERE, ANTWERPEN

Leg competitie stil

Leg gewoon de competitie stil. Hoeveel clubspeler­s testten al positief? Moeten er al matchen uitgesteld worden doordat er te veel spelers Covid-19 hebben? Dit niet meer goed te spreken? SIMONNE RYCKAERT, MERKSEM

is toch

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium