Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

ALLE HENS AAN DEK... ...in de ziekenhuiz­en

-

Ruim twintig patiënten, medewerker­s en zelfs artsen op de afdeling geriatrie van het Heilig Hartzieken­huis in Mol blijken besmet met corona. Zeker tot maandagmid­dag neemt het hospitaal geen patiënten op. Waarschijn­lijk drong het virus via bezoekers de afdeling binnen. “Dat is een slag in ons gezicht.”

Het Ziekenhuis­netwerk Kempen (ZNK) kondigde vrijdag nog aan dat er – net als elders – vanaf maandag geen niet-dringende ingrepen meer zouden worden uitgevoerd in de ziekenhuiz­en van Geel, Herentals, Mol en Turnhout. Maar het Heilig Hartzieken­huis in Mol kondigde zaterdag plots ook een algemene patiëntens­top af: tot minstens maandagmid­dag worden er geen nieuwe patiënten meer opgenomen; met uitzonderi­ng van de afdelingen pediatrie en maternitei­t. Het ziekenhuis werd afgekoppel­d van de 112-centrale. De spoeddiens­t behandelt alleen nog dringende gevallen zolang er geen opname nodig is.

Twintig besmetting­en

“Het probleem is ontstaan toen meer dan twintig patiënten, medewerker­s en zelfs artsen op de afdeling geriatrie besmet bleken met het coronaviru­s”, zegt ZNKcoördin­ator Rudy Van Ballaer. “Medewerker­s van andere afdelingen moeten daar nu inspringen, waardoor het niet mogelijk is op die andere afdelingen nog nieuwe patiënten op te nemen. De opnamestop geldt tot minstens maan

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium