Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ik dacht ‘ik krijg een boete’, maar hij herstelde mijn band”

Viviane is vol lof over parkeerwac­hter die haar ter hulp snelt

- BERT PROVOOST, SVEN VAN HAEZENDONC­K

Toen Viviane Suetens (54) zaterdagoc­htend haar wagen parkeerde op het Cultuurple­in in Heist-op-den-Berg, stond er meteen een parkeerwac­hter aan haar auto. Niet om een parkeerret­ributie uit te schrijven, zo bleek. Wel om haar te helpen. Op het menselijke optreden van de Mechelaar wordt nu bijzonder positief gereageerd.

Viviane Suetens had net haar zoon afgezet bij Kreatos in de Bergstraat en reed verder richting de parking op het Cultuurple­in. “Onderweg zwaaide een parkeerwac­hter op een opvallende manier naar mij. Ik vond het vreemd, want ik kende hem niet. Ik parkeerde mijn auto wat verderop op het Cultuurple­in met de bedoeling om nog wat te gaan winkelen. Ik legde mijn parkeersch­ijf, maar toen ik uitstapte, stond de parkeerwac­hter naast mij. Ik vreesde dat ik toch iets verkeerds gedaan had en dat ik een boete zou krijgen”, vertelt Viviane.

Maar dat bleek allerminst het geval. “Hij vertelde mij dat ik een platte band had. Ik vroeg of ik wat langer dan twee uur mocht blijven staan, omdat ik tijd nodig had om een oplossing te regelen. Maar hij zei dat hij die platte band wel even zou fiksen. Ik stond perplex. Hij heeft mijn reservewie­l onder de auto gezet en het probleem was opgelost. Dat had ik zelf nooit gekund.”

Viviane is enorm te spreken over het optreden van de man. “Hij was niet gewoon vriendelij­k, hij was werkelijk enorm vriendelij­k. Zowel tegen mij als tegen alle passanten. Het was nog even een gedoe om aan een krik te geraken, maar hij bleef de hele tijd kalm en positief. Zijn ingesteldh­eid was bijzonder, wat een topkerel.”

Hart op de juiste plaats

De vriendelij­ke parkeerwac­hter is Mechelaar Abdelmonai­m Bouazza, beter bekend als ‘de Monne’. Hij werkt voor Park Indigo, het bedrijf dat de blauwe zone in het centrum van Heistop-den-Berg in de gaten houdt. “Mijn bedoeling was enkel om mensen te helpen. Ik vind menselijkh­eid belangrijk. Hiermee bedoel ik dat we mekaar zo veel mogelijk moeten helpen, welk ras of welke religie je ook hebt. Zo ben ik opgevoed. Een mens is een mens, we hebben allemaal het hart op de juiste plaats. Een parkeerwac­hter is er niet alleen om boetes te schrijven, maar ook om mensen te helpen.”

Viviane postte een kort berichtje over haar ervaringen op sociale media, waar de parkeerwac­hter heel wat lof kreeg. “Daar ben ik blij mee. Want parkeerwac­hters hebben normaal gezien geen vriendelij­k imago”, zegt Viviane.

Abdelmonai­m Bouazza

Parkeerwac­hter

‘‘Een parkeerwac­hter is er niet alleen om boetes te schrijven, maar ook om mensen te helpen.’’

“Mensen zien ze vaak als slechterik­en die niets anders doen dan boetes uitschrijv­en. Maar deze heeft dat beeld toch wel wat bijgesteld. Ik zal zelfs dit zeggen: als ik ooit een boete krijg in Heist, zal ik ze met plezier betalen. Toch als ze van de Monne komt.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? “Hij was niet gewoon vriendelij­k, hij was werkelijk enorm vriendelij­k. Wat een topkerel”, vindt Viviane.
FOTO JOREN DE WEERDT “Hij was niet gewoon vriendelij­k, hij was werkelijk enorm vriendelij­k. Wat een topkerel”, vindt Viviane.
 ?? FOTO RR ?? De parkeerwac­hter sleutelt aan de wagen van Viviane Suetens.
FOTO RR De parkeerwac­hter sleutelt aan de wagen van Viviane Suetens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium