Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Wit, melkachtig goedje drijft in beek

-

Nabij de Jozef de Blockstraa­t in Willebroek, onder de Ringbrug, is de brandweer zaterdagav­ond uitgerukt naar een verontrein­igde beek. Een buurtbewon­er had een wit, melkachtig goedje op het water zien drijven.

“Een melding kwam binnen rond 15.30u, het water zag er erg wit. De brandweer en Civiele Beschermin­g zijn daarom ter plaatse gegaan”, bevestigt woordvoerd­er Dirk Van de Sande van politiezon­e Mechelen-Willebroek.

Een buurtbewon­er had een witte, melkachtig­e substantie zien drijven. “Die bleek vanuit de riolering in de beek gelopen te zijn”, zegt brandweero­fficier Jos De Loose van brandweerz­one Rivierenla­nd.

“De Civiele Beschermin­g heeft metingen uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het niet om een biologisch schadelijk­e substantie gaat. Er is dus geen gevaar voor het milieu. Voor alle zekerheid hebben we een grote hoeveelhei­d extra water aangevoerd om het product te verdunnen.”

Een tankwagen van 12.000 liter werd daarvoor ter plaatse gestuurd. De brandweer was ook nog in de weer met een rioolstop, maar die moest uiteindeli­jk niet ingezet worden. Er is ook nog een staal genomen van het goedje, om de precieze oorsprong te achterhale­n.

 ??  ?? Uit metingen van de Civiele Beschermin­g bleek dat het niet om een biologisch schadelijk­e substantie gaat.
Uit metingen van de Civiele Beschermin­g bleek dat het niet om een biologisch schadelijk­e substantie gaat.
 ?? FOTO BFM ??
FOTO BFM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium