Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Z1O0NDDE ASGPE1E3L.3D0AUG

-

Ook Tissoudali baalde na de derby-nederlaag op de Bosuil.

De vroege achterstan­d op Antwerp was Joren Dom een doorn in het oog. “Het was duidelijk dat het eerste kwartier tactisch niet in orde was. Antwerp kon veel te makkelijk van flank wisselen en sneed te vlot door onze verdedigin­g. Daarna hebben we onze aanpak bijgesteld en vanaf dan hebben we de wedstrijd gedomineer­d. Als we in de eerste twintig minuten goed hadden gestaan, dan ben ik er zeker van dat we geen twee doelpunten slikken.”

Dat Beerschot met de nederlaag in de stadsderby ook een koppositie liet liggen, kwam minder hard aan. “Het is niet onze ambitie om als eerste te eindigen en ook na deze nederlaag kunnen we als ploeg nog terugblikk­en op een fantastisc­he start. Het is vooral jammer dat we hier zonder de drie punten moeten vertrekken.”

De fierheid bij voorzitter Francis Vrancken (zie randstuk onderaan) en trainer Hernan Losada (lees op pagina 5) kon Dom zondagmidd­ag nog niet delen. “Op dit moment ben ik vooral aan het balen. Maandag zal ik misschien wel beseffen dat we hier een goeie wedstrijd hebben gespeeld en dat we trots mogen zijn op onze prestatie in deze derby. Daarom is het zonde dat we deze wedstrijd verliezen. Dat was zeker niet nodig.”

Met gemengde gevoelens blikte voorzitter Francis Vrancken terug op de Antwerpse derby. “We hebben een fantastisc­he wedstrijd gespeeld, maar de ontgoochel­ing is ook heel groot. Een gelijkspel was allicht een verdiende uitslag geweest. Buiten het eerste kwartier was Beerschot de betere ploeg. Alleen ontbrak ons het tikkeltje geluk dat Vanhamel met zijn vingertopp­en net niet bij die bal van Mbokani kan.”

“Maar na negentig minuten overheerst er ook een gevoel van fierheid. Enorm fier dat we dit opnieuw op de mat hebben kunnen leggen. Dat we dit met Antwerp en Beerschot kunnen brengen, is reclame voor het Antwerpse voetbal. Reclame voor het Belgische voetbal. En straks moet Antwerp nog naar het Kiel komen, daar kijken we nu al naar uit.”

 ??  ??
 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ??
FOTO'S PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium