Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Slechtste start ooit voor Guardiola

-

Manchester City snakt naar adem. Naar punten. En naar doelpunten. Na een 1-1gelijkspe­l tegen West Ham kan Pep Guardiola wel wat peptalk gebruiken. De start van het seizoen is erbarmelij­k, de ziekenboeg puilt uit en morgen wacht al Marseille in de Champions League. Volgens de Catalaan is het een gevolg van corona en “het moordende schema”.

Kevin De Bruyne zat voor het eerst weer op de bank sinds hij in het shirt van de Rode Duivels een dijblessur­e opliep op Wembley. De Bruyne had op de bank moeten blijven zitten, als aandachtig toeschouwe­r. Helaas, toen het na 68 minuten nog steeds 1-1 stond, had Pep Guardiola geen andere keuze dan zijn beste pion het veld op te sturen. Onze landgenoot strooide met potentiële assists, maar vond te weinig volk voor doel. West Ham deed er ook alles aan om hem af te stoppen, tot zelfs een liggende Fornals bij een vrije trap. Toen KDB Sterling dan toch op weg zette naar de winnende goal, miste die nog maar eens zijn controle. Ondanks zeventig procent balbezit bleef het 1-1, na een weergaloze omhaal van Antonio en de gelijkmake­r na de rust van invaller Foden. Aguëro viel opnieuw geblesseer­d uit.

Trainer Pep Guardiola bleef gefrustree­rd achter. “Al zeven punten kwijt, dat is veel”, verzuchtte Guardiola. Zo veel zelfs dat het in zijn trainerslo­opbaan zijn slechtste start ooit is. Net zoals het voor The Citizens het meest erbarmelij­ke begin van het seizoen is sinds de sjeiks er in 2008 het geld lieten vloeien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium