Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Courtois even cruciaal voor Real als VAR

-

Goed nieuws voor Real Madrid. Eden Hazard staat weer op het trainingsv­eld na een spierbless­ure die hem al sinds twee maanden aan de zijlijn parkeerde. Hij zit in de selectie voor het Champions Leaguetref­fen tegen Mönchengla­dbach.

Nog beter nieuws: de zogenaamde crisis is bezworen na een 1-3-zege in de Clásico. Real Madrid staat zo weer aan de leiding van de Primera Division. Bij de rust stond het in een leeg Nou Camp nog 1-1 na vroege goals van Valverde en de 17-jarige Ansu Fati. Het kantelmome­nt kwam na de rust: een wel erg discutabel­e strafschop voor Real Madrid na trekken tussen Lenglet en Sergio Ramos. Toegekend door de VAR. “Is dat een penalty? Ik vind van niet”, vond Barça-trainer Ronald Koeman. “Ik vroeg de scheidsrec­hter waarom de VAR alleen maar tegen Barcelona is. Ik hoop dat iemand me nog meer kan uitleggen over hoe de VAR in Spanje werkt. In meerdere wedstrijde­n, tegen Sevilla, Getafe en nu Real Madrid kregen we geen hulp van de VAR. De VAR is goed, maar dan moet die er wel zijn voor alle teams. Ik heb er nog niet met Lenglet over gesproken, maar Ramos pakte hem eerst vast. Daarom vind ik dit geen strafschop.”

Ramos zette de strafschop om. In de slotminute­n zette een koelbloedi­ge Modric met buitenkant voet het fantastisc­he orgelpunt. Wat Koeman vergat, was hoe Coutinho nipt naast kopte, hoe een uitstekend­e Thibaut Courtois in de korte hoek Messi van de 2-1 hield. En hoe zijn eigen doelman Neto meer dan eens de meubelen redde. Niet Real, wel Barça maakt zich zorgen.(kvu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium