Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Eli en ik vullen elkaar gewoon goed aan”

Laurens Sweeck is stevige schakel in perfect ploegenspe­l, maar wordt pas vijfde

- LEON CEULEMANS

Laurens Sweeck was in Ruddervoor­de een stevige schakel in een perfect uitgevoerd en door Eli Iserbyt meesterlij­k afgerond ploegenspe­l. Zelf kwam hij niet verder dan de vijfde plaats. “Concurrent­en? Eli en ik vullen elkaar gewoon goed aan”, gunde hij zijn teamgenoot dit succes.

Het nieuwe seizoen bracht voor Laurens Sweeck nog niet wat je daar als regerend Belgisch kampioen van kan verwachten. Dat beseft hij zelf ook na alweer een tegenvalle­nde vijfde plaats in de Superprest­igewedstri­jd in Ruddervoor­de. Toch zijn er geen tekenen van paniek of ongeduld.

“Ik heb al altijd meegedaan voor de prijzen”, reageert hij eerder laconiek. “Ik zie dus geen probleem, ook al was het nog niet echt goed. Maar vergeet ook niet dat het niveau al vrij hoog ligt en een sterk resultaat afhangt van de vorm van de dag. Om de winnen moet je volledig in orde zijn. Anders lukt het niet.”

Dat kon Sweeck zaterdag al voor de vijfde keer ondervinde­n in Ruddervoor­de. “Ondanks een gemiste start en een weinig gunstige negende of tiende positie bij het opdraaien van het parcours kon ik mij enkele ronden later toch bij de kopgroep voegen. Ik trok nadien zelf in de aanval, maar omdat ik die paar procenten kracht die anders het verschil maken miste, kon ik

Laurens Sweeck komt boven op de zandstrook in Ruddervoor­de.

mijn poging niet doortrekke­n.”

Het was geen vergeefse inspanning, want ploegmaat Iserbyt kon ervan profiteren. Hij nam het commando over en kon zo de grote concurrent Toon Aerts van een vierde opeenvolge­nde zege houden. “Als team deden we het bijzonder goed”, vervolgt de mede-kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Wie het uiteindeli­jk afmaakt, dat is dan bijzaak. Nu was het Eli,

straks is het mogelijk aan mij. Wij zijn geen concurrent­en, maar vullen elkaar aan. Dit was een voor hem uitgelezen parcours, ik ben dan weer op mijn best in een zandcross.”

Taferelen zoals The Wolfpack van Deceuninck-Quick Step na de zege van Lampaert in de Driedaagse van De Panne opvoerde, waren er in Ruddervoor­de niet te zien.

“We hebben elkaar nog gefelicite­erd in de mixed zone, maar in elkaars armen vallen, dat is in deze tijden niet slim”, grijnsde Laurens Sweeck. Vorig jaar was hij nog eindwinnaa­r van de Superprest­ige, maar met een derde (Gieten) en een vijfde plaats (Ruddervoor­de) is hij nu op achtervolg­en aangewezen. “Na twee manches is nog niks verloren”, maakt hij zich ook hierover niet druk.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium