Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

RAM en Bonheiden AC annuleren 11 november-cross en veldloop

-

Regionale Atletiekve­renigingen Mechelen (RAM) en Atletiek Bonheiden AC, hebben besloten om de beide veldlopen van de clubs af te gelasten. De manifestat­ies lokken steeds meer dan 1.000 deelnemers en bezoekers en dat is in deze crisistijd niet mogelijk.

Het gaat om de 27ste Herenveldl­oop van Bonheiden AC op 8 november en de 20ste Grote Prijs van Mechelen van RAM in De Nekker op 11 november.

“We hadden nochtans een plan om onze beide veldlopen, verdeeld over veldloopte­rreinen in Bonheiden en Mechelen, te laten doorgaan met een beperking van 400 aanwezigen. Maar de omstandigh­eden zijn door het virus vandaag weer veranderd. Veel atleten met een ouder samenbreng­en op één locatie is misschien wel mogelijk, maar zeker niet aangewezen. Als atletiekve­reniging willen we onze verantwoor­delijkheid nemen en daarom annuleren wij beide veldlopen”, klinkt het bij de twee clubs.

Zowel de club van Bonheiden als die van Mechelen gaan de vrijgekome­n tijd aanwenden om binnen de eigen bubbels te blijven trainen. “Op deze manier gaat ons initieel doel – onze jongeren zich sportief laten uitleven – niet verloren. We kijken al uit naar onze wedstrijde­n die we volgend jaar weer op de kalender zetten”, geeft RAM-voorzitter Jasper Jacobs nog mee.

De veldloop vorig jaar van RAM in De Nekker. De editie 2020 is door corona afgelast.

 ?? FOTO LEO DE NIJN ??
FOTO LEO DE NIJN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium