Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Zeven pv’s voor inbreuken avondklok

- 24 besmetting­en bij Blijdorp

Vrijdag en zaterdag heeft de lokale politie in Sint-Niklaas speciale patrouille­s de baan opgestuurd om de naleving van de avondklok te controlere­n, zowel in burger als in uniform. Dat leverde in totaal zeven pv’s op. Ook de uitbater van een nachtwinke­l die na 20u nog alcohol verkocht, liep tegen de lamp. Zowel hij als de klant die de drank had gekocht, kregen een pv. Nog vijf andere personen die geen mondmasker droegen waar het verplicht was, gingen in het boekje. “Dit zijn geen volledige cijfers, maar alleen de vaststelli­ngen van de speciale coronaploe­gen”, benadrukt korpschef Gwen Merckx van de lokale politie van Sint-Niklaas. “Een volledig overzicht met ook de corona-pv’s van ‘gewone’ interventi­es moet nog worden opgesteld.”

In Blijdorp, een voorzienin­g voor mensen met een mentale beperking, werd vrijdag een uitbraak van corona vastgestel­d bij vijf woongroepe­n van de volwassena­fdeling, twee groepen in de vestiging Mira in Hamme en drie in de vestiging Baleunisst­raat in Dendermond­e. 24 bewoners zijn besmet. Ook onder de medewerker­s zijn er een beperkt aantal besmetting­en vastgestel­d.

“Positief bevonden bewoners en medewerker­s werden volledig gescheiden van de anderen”, zegt Katleen Van Hoey, zorgdirect­eur in Blijdorp. “Extra testen worden uitgevoerd om zicht en grip op de situatie te krijgen. De zieke bewoners krijgen de nodige zorgen binnen Blijdorp. Gelukkig werd tot nu toe geen enkele bewoner opgenomen in het ziekenhuis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium