Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Fulton County, Pennsylvan­ia

-

John Rasp

Fulton County is even groot als de provincie Oost-Vlaanderen, maar telt amper 15.000 inwoners.

Nergens in Pennsylvan­ia stemden in 2016 zoveel mensen op Donald Trump als in Fulton County: 84%. In de streek van boeren en arbeiders staan ze nu nog altijd vierkant achter Trump.

Pennsylvan­ia was cruciaal in 2016 en wordt wellicht ook bepalend in de verkiezing­sstrijd nu. Volgens de gerenommee­rde website FiveThirty­Eight heeft de kandidaat die Pennsylvan­ia wint, 90% kans om president te worden.

Werkt in militair depot

“Ik ben 65, ik ben hier geboren, het huis waar ik woon is van mijn grootmoede­r geweest. We zullen onze stad beschermen, als dat nodig is.”

Belangrijk­ste verkiezing­sthema’s: wapens en corona. Biden wil vuurwapenb­eperkingen, van Trump mag iedereen zijn geweren houden. Van het virus zijn de meeste inwoners niet bang, wel van de economisch­e gevolgen. Ze zijn tegen de lockdown die de Democratis­che gouverneur dit voorjaar instelde, en voor de losse aanpak van Trump.

 ?? FOTO RR
FOTO JVR ?? John Rasp draagt, net als heel wat andere inwoners van Fulton County, de confederat­ievlag nog steeds hoog in het vaandel.
Sally Hoover baat een wapenwinke­l uit. “Business was booming onder Trump, tot Covid kwam en de gouverneur van Pennsylvan­ia – een Democraat, natuurlijk – alles heeft platgelegd. Toen was het naar de vaantjes.”
FOTO RR FOTO JVR John Rasp draagt, net als heel wat andere inwoners van Fulton County, de confederat­ievlag nog steeds hoog in het vaandel. Sally Hoover baat een wapenwinke­l uit. “Business was booming onder Trump, tot Covid kwam en de gouverneur van Pennsylvan­ia – een Democraat, natuurlijk – alles heeft platgelegd. Toen was het naar de vaantjes.”
 ?? FOTO JVR ??
FOTO JVR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium