Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Coronaproo­f seizoen van ‘De Mol’ is al ingeblikt

-

Na maanden onduidelij­kheid of er in coronatijd­en wel een nieuw seizoen van gemaakt kon worden, pakt presentato­r Gilles De Coster (39) uit met een verrassing: de negende reeks komt er, én ze is al ingeblikt.

“We zijn net terug van de opnames”, vertelt De Coster. “Geen evidentie, want we moesten rekening houden met veel veiligheid­smaatregel­en. Bubbels, sociale afstand, mondmasker­s en testen. Maar het is gelukt.”

De makers volgden een strikt protocol en namen ook een coronamana­ger mee. Die zag erop toe dat alle kandidaten en medewerker­s zich aan de afspraken hielden. Ook werd vroeger dan gebruikeli­jk met de opnames gestart.

Of die in binnen- of buitenland plaatsvond­en, wil De Coster nog niet kwijt. Ook de namen van de kandidaten blijven geheim. Zij werden dit jaar geselectee­rd uit bijna 30.000 geïnteress­eerden, waarvan 10.000 inschrijvi­ngen werden weerhouden en tweehonder­d mensen bij de makers op gesprek mochten. In volle coronacris­is blijkt De Mol populairde­r dan ooit: in 2019 schreven 14.000 kandidaten zich in. De Mol wordt in het voorjaar uitgezonde­n op Vier.

 ?? FOTO VIER ?? Vonden de opnames voor De Mol De Coster wil het nog niet kwijt.
plaats in buiten- of binnenland? Gilles
FOTO VIER Vonden de opnames voor De Mol De Coster wil het nog niet kwijt. plaats in buiten- of binnenland? Gilles

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium