Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Ook bekende artiesten komen amper aan de bak

-

Stand-upcomedian Michael Van Peel bracht zaterdagav­ond zijn reisvoorst­elling Van Peel tot Evenaar in zaal Lux in Kapellen. “Normaal mag hier 400 man binnen. Eerst zouden er nog 170 in passen, maar door de nieuwste maatregele­n waren het er maar 108.”

“Dat snijdt rechtstree­ks in het beleg op onze boterham, want wij ontvangen een deel van de ticketprij­s. Veel van de verkochte tickets moesten nu terugbetaa­ld worden. Ik ga de mensen ook de optie geven om een gesigneerd boek over de voorstelli­ng opgestuurd te krijgen in plaats van een terugbetal­ing.”

“Of het nog leuk is op deze manier? Op een podium ga je voor spektakel en verwonderi­ng. Nu heb ik meer het gevoel dat we al blij mogen zijn met elkaars aanwezighe­id. Het is slopend, maar als de voorstelli­ng bezig is, amuseer ik me wel. Al kost het wel meer energie om voor een bijna lege zaal te spelen dan voor een volle. Je moet dan zelf de zaal meer vullen met sfeer. Maar het is beter dan niets.”

“Als artiesten kunnen we ook niet rebelleren tegen het virus. Ik heb voor mezelf dan maar besloten dat ik rebelleer tegen de moedeloosh­eid, als een theatrale stand-off tegen opgeven. Daar haal ik energie uit. Blijven doorgaan, een waakvlamme­tje brandende houden. Meer is het niet tegenwoord­ig.”

Overwinter­ingsmodus

Zelf zet hij als zelfstandi­ge alle zeilen bij. “Ik heb jarenlang gewerkt om als zelfstandi­ge te kunnen leven van wat ik doe. Maar nu gaan de reserves er in sneltempo door, dat is frustreren­d. De zaak is in overwinter­ingsmodus gegaan: mijn loon heb ik op nul gezet, de sociale bijdragen worden uitgesteld en ik maak nog minimaal kosten. Maar lang mag dit niet duren. Hopelijk ben ik goed genoeg als ondernemer om te overleven.”

“Ik heb nog moed, ook al is het de moed der wanhoop. Het is soms strijden tegen jezelf. Maar klagen? Neen, dat wil ik niet. Je moet maar even naar de beelden uit de dienst intensieve zorgen kijken om te weten welke mensen echt recht hebben op klagen.”

 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS, ISOPIX, FRANK ABBELOOS ??
FOTO'S JORIS HERREGODS, ISOPIX, FRANK ABBELOOS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Michael Van Peel voor een voorstelli­ng in Kapellen.
FOTO JORIS HERREGODS Michael Van Peel voor een voorstelli­ng in Kapellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium