Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Desnoods speel ik voor vijf man”

-

“Ik probeer niet te hard te piekeren”, vertelt zanger Sam Gooris. “Gezondheid is al wat telt en die is goed, dus klaag ik niet. Maar als je me vraagt of ik nog kan optreden, dan moet ik zeggen dat het heel mager is geworden.”

“Zo goed als alles is afgezegd. Ik had tussen maart en augustus normaal 152 optredens, maar ik heb er maar vijf van kunnen doen. In november staat er ook niets op de planning, in december eentje.”

“Ik amuseer me thuis goed met mijn vrouw en kinderen, maar ik mis toch het op de baan zijn, een babbeltje doen met de organisato­ren, een foto nemen met de fans. Of het gebrek aan optredens ook financieel een harde noot om te kraken is? Mijn vrouw Kelly regelt al het papierwerk, maar ook wij hebben natuurlijk geen ezeltje dat gouden munten schijt.”

“Ik zit hier met een bvba die gezond moet blijven, er moet ook een auto en een huis afbetaald worden. En ik heb twee kinderen. We moeten dus zoals iedereen ook wat uitkijken wat we doen. Maar ik vind het nog veel erger voor grote zalen als het Sportpalei­s, mensen die drank leveren, die catering doen, de technieker­s, enzovoort. Bij hen gaat het vaak om nog veel grotere bedragen.”

Zelf plezier maken

“Ik heb altijd heel bewust genoten van elk optreden dat ik deed, omdat ik altijd dacht dat het op een dag gedaan kon zijn. Daar ben ik nu blij mee, ik koester al die mooie momenten. Als deze crisis nog lang duurt, dan zal ik iets anders moeten zoeken om mijn centen mee te verdienen. Maar zover is het nog lang niet. Als ze me vragen, dan kom ik af. Of dat nu voor tweehonder­d man is, of voor vijf. Of dat nu in een zaal is, op een pensenkerm­is, of voor een verjaardag­sfeestje. Als die mensen zich maar amuseren, dan amuseer ik mij ook. Dan ben ik niet bezig met dat in een stampvolle zaal spelen nog plezanter is. Of dat de mensen niet zo kunnen dansen als vroeger. Plezier, dat moet je in de eerste plaats zelf maken. Zeker nu.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium