Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Er wordt niets meer opgestart”

-

“De voorbije maanden ben ik met mijn broer Pieter online concertjes beginnen geven, die gaandeweg zijn uitgegroei­d tot echte optredens”, zegt actrice en zangeres Tine Embrechts. “Ons achterdoek, een beamer, het tapijt en de instrument­en steken we dan in onze Berlingo.”

“Zo rijden we dan naar een cultuurcen­trum om voor meestal tachtig tot honderd man te spelen. We maken nog net budget vrij voor een geluidstec­hnicus, maar daar stopt het. De beelden die we op een scherm projectere­n, bedienen we zelf met een laptop vanop het podium. Dankzij die beperkte bezetting kunnen we er nog iets aan overhouden. We hebben nu nog tien optredens gepland, maar dat is dan ook het enige tot maart dat nog in mijn agenda staat.”

“Alles van tv en film is afgeblazen. Ze hebben nog wat reeksen afgewerkt, maar nu voel je goed dat er niets nieuws meer opgestart wordt. Het risico is te groot geworden. Normaal speelde ik vanaf januari ook mee in een voorstelli­ng met onder andere Hugo Matthysen en Ronny Mosuse, maar ook die is afgelast.”

De muren op

Tine ontvangt zoals de meeste artiesten ook nog wel een uitkering via het overbruggi­ngsrecht, zo’n 1.600 euro per maand voor mensen met kinderen. “Maar als gezin met vier kinderen en een huis dat afbetaald moet worden, springen we daar niet zo ver mee. Mijn man Laurent

(Guga Baúl, red.) heeft de voorbije maanden ook zo goed als altijd thuisgezet­en. Hij had dit najaar veertig shows geprogramm­eerd met Studio Guga, maar die zijn allemaal afgelast.”

“We leven dus soberder en geven wat minder uit. Het gaat nog, we houden het nog wel even vol, maar liefst geen halfjaar meer. Ik focus me ondertusse­n volop op het moederscha­p. Dat is ook fijn, maar ik mis mijn werk wel. Soms word je dan overvallen door zwaarmoedi­gheid en lopen we hier thuis de muren op. Maar dat zal niet alleen zo zijn bij acteurs.”

 ?? FOTO ELS MALFLIET ?? Tine Embrechts en haar broer Pieter.
FOTO ELS MALFLIET Tine Embrechts en haar broer Pieter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium