Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Het begint nu echt lang te duren”

-

“Wat zal er nog opgenomen worden, wat gaat niet meer door? Gaat alles dan na corona niet in een trechter terechtkom­en? Zo’n dingen houden me echt wel bezig”, zegt acteur Peter Van Den Begin. “Ik probeer er mijn slaap niet voor te laten, maar het brengt wel gepieker met zich mee.”

“En dan is er nog de onzekerhei­d over wat er gaat gebeuren na corona. Gaat dan alles zomaar zijn oude gangetje gaan? Of gaat de schade dan zo groot zijn in de sector dat er maar een aarzelend herstel gaat zijn? Voor velen staat het water nu al aan de lippen. Ik heb het geluk dat ik al wat spaarcente­n had. Maar het gaat snel. We kunnen nog kopen wat we nodig hebben, maar leuk is anders wanneer er meer buitengaat dan er binnenkomt. Op een gegeven moment wil je ook weer in actie schieten.”

“Normaal speelde ik in deze periode mee in twee grote voorstelli­ngen. Maar ze zijn allebei afgelast. Op het podium staan is er dus even niet meer bij. En er zijn een aantal films die uitgesteld zijn. Ik heb het geluk dat er in de plaats tv-werk is bijgekomen. We zijn daarvoor nu aan het opnemen in Brussel. Alles gaat er heel strikt aan toe, met de grootste zorg voor veiligheid. Al blijft het de vraag of we ons werk gaan kunnen afmaken. Januari tot april ligt voor mij ook nog helemaal open. Ik probeer rustig te blijven en me te focussen op het acteerwerk. Eens de camera loopt, lukt me dat wel.”

Positieve vibes

“Nu het de laatste weken weer de verkeerde kant uitgaat, merk ik wel dat het er ook bij mij weer inhakt. Het begint nu echt lang te duren. Gezonde bedrijven liggen compleet op hun gat. Dat voortduren­de bijsturen is ook enorm frustreren­d. Al wil ik ons lot niet vergelijke­n met dat van de zorgsector. Ik probeer om zo veel mogelijk de positieve vibes vast te houden. Maar of dat lukt, wisselt wat van dag tot dag. Mekaar ondersteun­en en positief zijn, dat is het enige wat we kunnen doen.”

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium