Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Gezocht: voeding voor overstroom­de huisdieren

- (kma)

Ook aan de dieren wordt gedacht. The Doggy Shop in Boechout slaat eten in en Minneke De Ridder uit Nijlen, die al een lokale voedselban­k voor mensen heeft, zamelt samen met nog twee dierenvrie­nden materiële spullen in. “Woensdag brengen we het naar ginder, als het mag”, zegt Greet Weyns van The Doggy Shop.

Greet Weyns breit een vervolg aan de eerdere actie ‘helpende handen voor natte pootjes’. “Vrijdag en zaterdag kunnen sympathisa­nten nog dierenvoer binnenbren­gen in onze winkel The Doggy Shop op de Provincies­teenweg in Boechout”, zegt ze. “Het is de bedoeling woensdag al naar de getroffen regio’s te rijden om er alle goederen naartoe te brengen. We zijn volop contacten met de asielen en dierenarts­praktijken aan het leggen.”

Omdat de stockageru­imte bij The Doggy Shop beperkt is, verzamelt Minneke De Ridder met nog twee andere dierenvrie­nden materialen zoals manden, leibanden, zwemvesten, rubberboot­jes, transportb­enchen voor katten en honden, dekens en drink- en voerbakken. Zij willen ter plaatse nog naar vermiste dieren helpen zoeken en leggen nu contacten met de gemeentebe­sturen. De Ridder zoekt ook nog mensen met een bestelwage­n of vrachtwage­n die de materialen ter plekke willen brengen. “Hopelijk kunnen we de gekte van onze inzamelact­ie voor de verbrande koala’s in Australië evenaren. Toen konden we 30.000 euro naar ginder sturen”, zegt Greet Weyns.

De dieren van de watersnood­ramp steunen? Neem contact op met The Doggy Shop, Provincies­teenweg 296 in Boechout of via tel. 03-488.03.30.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium