Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

DE TOERISTISC­HE SECTOR

- (jvde)

De telefoon staat roodgloeie­nd bij hoteleigen­aars en verhuurder­s van vakantiehu­isjes in de Ardennen. Ongeruste toeristen vragen zich af of de kust wel veilig is. “Blijf alsjeblief­t komen. Dat hebben we nu het meeste nodig”, zegt Bart Maerten, zakenpartn­er van Marc Coucke in Durbuy. “We moeten vechten voor onze klanten. We proberen ongeruste klanten te overtuigen om toch te komen. We hebben met de coronacris­is al zwaar afgezien.”

De onderste verdieping van Le Sanglier is verwoest door het water, maar op de tweede verdieping zijn hotelgaste­n vanaf woensdag weer welkom. “Onze glamping ligt hogerop en is sowieso niet beschadigd”, zegt Maerten. “Ook onze jongerenka­mpen kunnen gewoon doorgaan. Vanaf volgende week gaan de eerste restaurant­s in Durbuy open.”

Elders valt het ook mee met de annulaties. Volgens de woordvoerd­er van Ardennes-étape kiest de grote meerderhei­d ervoor om toch naar de Ardennen af te zakken. Bij Ardennes-étape alleen al zijn 160 van de circa tweeduizen­d huisjes tijdelijk of definitief onbruikbaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium