Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Evenepoel kent de weg al in Japan

- (hc, bvc)

“Alles gaat goed”, liet Remco Evenepoel weten op zijn Instagram-account vanuit Japan. Met daarbij een videootje van een bochtige afdaling die hij neemt en fluitende vogels op de achtergron­d. “Ik geniet van de mooie wegen in Japan.” De Belgische hoop op dubbele medaillewi­nst steeg vorige week zaterdag op naar Tokio, samen met bondscoach Sven Vanthouren­hout. Woensdag vertrok Mauri Vansevenan­t naar het Land van de Rijzende Zon. Wout van Aert, Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot nemen zondagavon­d de nachtvluch­t vanuit PaHet rijs naar Tokio-Narita. Omwille van de aanpassing aan het Japanse klimaat en jetlag willen ze zo weinig mogelijk tijd verliezen.

De olympische wegrit wordt volgende zaterdag al gereden. De vrouwen komen zondag aan de beurt. De olympische tijdrit wordt voor zowel vrouwen als mannen op woensdag 28 juli gereden.

Pogacar vertrekt pas maandag

Tadej Pogacar vertrekt pas maandag naar Tokio, waar hij enkel de wegrit op zaterdag afwerkt. De Sloveen hoeft zich zondag na zijn Tourzege dus niet te reppen naar de luchthaven van Parijs en kan een bescheiden feestje bouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium