Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

9. Beerschot

- (kofr)

Beerschot stelde met Peter Maes een ervaren nieuwe coach aan. De club liet deze zomer een aantal jongens transfervr­ij vertrekken en verving hen door talentvoll­e jongeren. De enige nieuwkomer die zeker lijkt van een basisplaat­s, is Thibault De Smet. Beerschot huurt de 23-jarige linksachte­r (ex-AA Gent en ex-STVV) tot het einde van het seizoen van Stade Reims en bedong ook een aankoopopt­ie. Vorig seizoen slikte Beerschot veel tegendoelp­unten, maar de verdedigin­g zal dit seizoen niet het grootste zorgenkind zijn. Mike Vanhamel heeft een ervaren defensie met voetballen­de kwaliteite­n voor zich staan.

Op het middenveld viel de 19jarige Abraham Okyere meteen op. De rust die de jonge Ghanees uitstraalt met de bal aan de voet, doet denken aan Ismaila Coulibaly, de Sheffieldh­uurling die voor het jaar van de bevestigin­g staat. Met ook nog Tom Pietermaat,

Ryan Sanusi en vice-Gouden Schoen Raphael Holzhauser zit het qua centrale middenveld­ers wel goed. Dit is zonder meer het sterkste onderdeel van het elftal.

Het schoentje knelt in de aanval. Sinds het vertrek van Tissoudali is het zoeken naar een gelijkaard­ig type. Musashi Suzuki, Abdoulie Sanyang en Blessing Eleke doen hun stinkende best, maar het wil gewoon niet lukken. Nieuwkomer Leon Krekovic is eerder een flankaanva­ller, Marius Noubissi ligt te vaak in de lappenmand en de 19-jarige David Mukuna ziet nog wat groen achter de oren.

Het gevaar moet nog te vaak via Holzhauser komen. Leg hem lam en je legt Beerschot lam. Dat weet ook Peter Maes.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Thibault De Smet.
FOTO GMAX AGENCY Thibault De Smet.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium