Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

10. Zulte Waregem

- (tjm)

Zulte Waregem werd onlangs twintig jaar en hoopt dat in stijl te vieren. Na een wisselvall­ig seizoen wordt het zaak om op een constant niveau te presteren. Lukt dat, dan kan Francky Dury in schoonheid afscheid nemen.

Essevee is al even bezig met zijn huiswerk. In mei stelde het al zijn eerste aanwinsten voor. Er was ook geen tijd te verliezen, liefst twaalf spelers vertrokken. Vooral het verlies van Bruno - goed voor twintig goals - zal zich laten voelen. Met Gano werd wel een nieuwe spits gehaald. Voorts vertrokken kapitein Marcq en rechtsback Opare, maar met Hubert en Ciranni kwamen ervaren vervangers.

Zulte Waregem presteerde in de voorbereid­ing weer wisselvall­ig. Positief is dat het voetbal er bij momenten erg goed uitziet en dat het gros van de aanwinsten knappe dingen toont. Zeker Lasse Vigen en

Bent Sörmo.

Zij lijken grote kanshebber­s om titularis te worden. Wel slikt de ploeg bij momenten nog te gemakkelij­k goals. De 3-4-1-2 van Dury komt almaar beter uit de verf, maar net te vaak worden individuel­e foutjes gemaakt. Voorin is het nog wat zoeken. Met Gano krijgt Vossen wel een type naast zich waarmee hij complement­air kan zijn. Berahino is ook terug. Als hij er zijn hoofd bijhoudt, is hij een troef. Er mag in elke linie wel nog wat kwaliteit bij, ook voorin: een extra creatieve middenveld­er en een snelle spits zijn geen overbodige luxe.

Als Zulte Waregem zijn start goed doorkomt en er komen nog enkele gerichte versterkin­gen, hoeft het zich geen zorgen te maken en kan het zich zelfs mengen in de strijd om de playoffs.

 ?? FOTO BELGA ?? David Hubert.
FOTO BELGA David Hubert.
 ?? FOTO VDB ??
FOTO VDB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium