Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“In de Alpen heb ik liefst 18.000 hoogtemete­rs gemaakt”

Hoogtestag­e moet Viktor Van de Putte overstap naar beloften beter doen verteren

- LEON CEULEMANS

Veldrijder Victor Van de Putte begint vandaag aan de laatste fase van zijn voorbereid­ing op zijn eerste seizoen bij de beloften. Die laatste fase bestaat uit een tiental wegkoersen, de eerste daarvan vindt zaterdag plaats in het Oost-Vlaamse Herzele. Met de laatste weken 18.000 hoogtemete­rs in de benen op stage in de Alpen moeten de hellingen rond Herzele klein bier zijn. “Ook al is dit training, toch wil ik mee de koers maken”, zegt Van de Putte.

Bij Viktor Van de Putte komt cyclocross op de eerste plaats, ook al boekte hij bij de juniores naast successen in het veld ook enkele mooie overwinnin­gen op de weg. Zijn overstap naar de beloften en een nieuwe ploeg veranderen daar niets aan. Al is het wel zo dat hij bij het UCT Ride Cycling Team uit Laakdal voor een andere aanpak gaat. Zo ging hij de voorbije weken voor het eerst op hoogtestag­e.

“Met enkele ploeggenot­en en bevriende renners huurden we een chalet aan de voet van l’Alpe d’Huez”, zegt de renner uit Rijmenam. “Het was zeker geen vakantie, na afloop had ik liefst 18.000 hoogtemete­rs op de teller staan.”

Of hem dat vandaag in Herzele, in zijn eerste koers sinds zijn opgave op 1 juli in Herbeumont, veel baat gaat brengen, laat Van de Putte in het midden. “Ik heb amper competitie in de benen. Herzele wordt pas mijn vierde wedstrijd van het seizoen en maakt deel uit van mijn voorbereid­ingscampag­ne. Wat niet wegneemt dat ik er mijn uiterste best ga doen om achteraf met een goed gevoel van de fiets te kunnen stappen. Het zou mooi zijn mocht ik de koers mee kleur kunnen geven.”

Nieuwe studierich­ting

Met de overstap naar de beloften in het achterhoof­d koos Van de Putte ook voor een andere studierich­ting. “Psychologi­e was mijn ding niet. Ik volg nu communicat­iewetensch­appen en slaagde in juni voor al mijn examens. Ik studeer ook niet langer in Leuven, maar aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Dat is ook beter te combineren met mijn sport.”

Zijn eerste veldritsei­zoen als belofte start voor Van de Putte ergens in september. “Voorlopig is er nog geen kalender, maar ik hoop te kunnen hervatten met een B-cross in de buurt. Ik denk daarbij aan Kessel of Wiekevorst. Toch wordt het weer wennen. Vorig jaar reed ik wegens corona geen enkele veldrit. Ik vrees dat het een tijdje zal duren alvorens het gevoel terugkomt.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Viktor Van de Putte is nog maar net terug van zijn eerste hoogtestag­e. “Met enkele ploeggenot­en en bevriende renners huurden we een chalet aan de voet van l’Alpe d’Huez”, zegt de belofte.
FOTO GOYVAERTS Viktor Van de Putte is nog maar net terug van zijn eerste hoogtestag­e. “Met enkele ploeggenot­en en bevriende renners huurden we een chalet aan de voet van l’Alpe d’Huez”, zegt de belofte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium