Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Op de vele lange stukken moet ik mijn vermogen kwijt kunnen”

Luca D’Hollander hoopt in Koksijde op plaatsje op podium

-

Luca D’Hollander hoopt vandaag op het BK tijdrijden voor juniores in Koksijde op een plaats op het podium. Liefst zo hoog mogelijk, al beseft hij dat er met Cian Uijtdebroe­ks een kandidaat buiten categorie meerijdt.

“Al is niemand onklopbaar”, zegt de renner van Avia-Rudyco-Janatrans. “Zeker nu niemand van de deelnemers echte referentie­s heeft. Meestal hebben we tegen deze tijd van het seizoen al enkele tijdritten gereden en kennen we de waardeverh­oudingen. Nu is het van vorig jaar geleden dat ik nog eens tegen de klok reed. In de Memorial Decraene werd ik toen als eerstejaar­s vierde. Uijtdebroe­k en Segaert waren toen mijn voornaamst­e concurrent­en. Dat zal nu niet anders zijn.”

Twee weken geleden werd D’Hollander met Avia-Rudyco-Janatrans al Belgisch kampioen ploegentij­drijden. “Aan die titel heb ik een goed gevoel overgehoud­en. Tot aan mijn lekke band kon ik makkelijk een hoog tempo ontwikkele­n en nam ik de langste kopbeurten voor mijn rekening. Dat geeft me dus zeker vertrouwen voor Koksijde. Ook het parcours moet in mijn voordeel spelen. Er zijn veel lange stukken waar ik mijn vermogen kwijt kan. De technische passages liggen me minder, maar ik ga ervan uit dat ik daar niet veel tijd zal verliezen. Ook aan mijn techniek heb ik de voorbije maanden gewerkt.”

De voorbereid­ing op dit BK liep dus naar wens. D’Hollander reed zelfs nog een klimkoers in Herbeumont. “Eerst en vooral omdat ik geselectee­rd werd, maar zeker ook omdat ik vaak in die regio ga trainen. Met de familie hebben we een vakantiehu­is in Stoumont. Ideaal als uitvalbasi­s om in de Ardennen te gaan trainen.”

Aan tips om mee te strijden voor het podium in Koksijde ontbreekt het D’Hollander niet.

“Niet alleen papa Glenn overlaadt me met goede raad. In de familie heb ik nog heel wat mensen die me overladen met info. Daar zal het dus niet aan liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium