Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Vrijwillig­ers trekken met hulpgoeder­en naar Pepinster

- Www.facebook.com/bram.saele

Inwoner Bram Saele uit Beerzel (Putte) is vrijdagavo­nd met zijn vrouw Jessy en kameraden Kim en Dorien richting Pepinster vertrokken met een lading hulpgoeder­en. ‘s Ochtends lanceerde hij een oproep op Facebook. Amper een paar uur later stroomde het materiaal van sympathisa­nten al vlot binnen. “Ik zet me hiervoor in zolang het nodig is”, zegt de initiatief­nemer.

“Toen ik op sociale media liet weten dat ik nog een zak kledij had staan, liet Latoyah, een vriendin die in Pepinster woont, me meteen weten dat alles er erg welkom is”, legt Bram uit. “Om mensen ginder van het nodige te voorzien, zette ik vrijdagoch­tend meteen een actie op touw via Facebook. Voor vervoer kan ik rekenen op mijn kameraden en schoonfami­lie, alsook op het bedrijf van een vriendin, J.M.C. containers in Putte. Zij stellen ons een camionette ter beschikkin­g. We bedanken ook Jody Bervoets voor haar inzet en inzameling in de buurt van Booischot (Heist-opden-Berg).”

Hoe de rit naar het zwaar getroffen gebied zal verlopen, was voor Bram en zijn reisgenote­n nog niet helemaal duidelijk. “Dat zal zich straks uitwijzen”, zegt hij. “Ter plaatse heb ik met Latoyah afgesproke­n aan het opvancentr­um in Pepinster. Van daaruit gaan we zorgen voor de verdeling.”

Bram en zijn kompanen zijn van plan om met de actie door te gaan zolang er nood aan is. Al het bruikbaar materiaal, van kleding en speelgoed tot veldbedden en matrassen, kan na afspraak in Beerzel (Putte) worden afgeleverd. “Deze mensen zijn alles kwijt. Duik in je kast en bekijk wat je te veel hebt of wat je kunt missen. Ik denk dat dit het minste is wat we voor hen kunnen doen. We zijn de mensen die al iets geschonken hebben enorm dankbaar. Alle beetjes helpen.”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Kim Pelles en Bram Saele (met gips) tussen de ingezameld­e hulpgoeder­en voor de inwoners van Pepinster.
FOTO DIRK VERTOMMEN Kim Pelles en Bram Saele (met gips) tussen de ingezameld­e hulpgoeder­en voor de inwoners van Pepinster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium