Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Verswinkel Groenhuis kaapt brons in wedstrijd Groentevak­man 2021

-

Verswinkel Groenhuis uit Heistop-den-Berg pakte brons in de categorie speciaalza­ken en marktkrame­rs van de wedstrijd Groentevak­man 2021. De organisato­ren belonen daarmee zaken die verse en lokale producten in de kijker zetten. Vita Veggie uit Herenthout pakte goud, Het Fruithuis uit Minderhout zilver.

De wedstrijd Groentevak­man was al aan zijn zevende editie toe. Het is een onderdeel van de Beste Versspecia­list, een initiatief van Flandria samen met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandi­ge speciaalza­ken en marktkrame­rs konden deelnemen. Een expertenju­ry beoordeeld­e de kandidatur­en.

“Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer”, klinkt het bij VLAM. “Die beoordeeld­en de kandidaten op een tiental criteria, zoals de aantrekkel­ijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten. De drie overgeblev­en finalisten kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieac­tie te bedenken met lokale groenten.”

Alle finalisten worden getrakteer­d op een winkelanim­atie van Flandria en worden onder meer in de kijker gezet via de communicat­iekanalen van de organisere­nde partners. De winnaar krijgt ook een cheque van 1.000 euro, kwalitatie­ve schorten van Flandria en promotiema­teriaal om de overwinnin­g in de kijker te zetten.

Bronzen finalist Verswinkel Groenhuis uit Heist-op-den-Berg selecteert intussen al 33 jaar primeurs, specialite­iten en delicatess­en op kwaliteit en smaak. Voor zaakvoerde­r Johan Wuyts is de erkenning een aangename verrassing. “Natuurlijk zijn we er fier op”, zegt hij. “We hebben dit te danken aan heel ons team.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium