Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Voorwaarde­lijke straf voor kerel die doordraait

-

Yassine E.J. uit Sint-Katelijne-Waver is door de strafrecht­er in Mechelen veroordeel­d tot een voorwaarde­lijke celstraf van twee jaar. De man stond terecht omdat hij meermaals door het lint was gegaan en agressief werd. Op de vraag tot internerin­g ging de rechter niet in.

Half maart had Yassine E.J. zijn auto voor de oprit van een buurman gezet. Toen die hem daarover aansprak, sloegen bij E.J. de stoppen door. “Meneer begon te spuwen en te slaan. De buurman hield een gebroken neus over aan de confrontat­ie”, zei de openbare aanklager.

Amper een week later ging Yassine opnieuw door het lint. Op een moment dat hij een rijverbod had, was hij toch achter het stuur gekropen. “Hij raakte de spiegel van een ander voertuig en dat maakte hem enorm agressief. Meneer E.J. gaf gas en reed zelfs in de richting van de bestuurder van de andere auto. Gelukkig

HEFFEN

Op de Koning Boudewijnl­aan, ter hoogte van de Lange Dreef kwam het tot een aanrijding tussen twee

draaide hij zijn stuur en ging er met gierende banden vandoor. Zonder dat iemand gewond raakte.”

De politie pakte Yassine op, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. E.J. bleek in het bezit van cannabis. De kerel kreeg een enkelband, maar nog had Yassine zijn lesje niet geleerd. Hij spuwde naar een auto. De politie werd erbij gehaald en bij een huiszoekin­g werd nog eens 65 gram cannabis gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie kampte de Katelijnen­aar met een geestessto­ornis en daarom werd de internerin­g gevorderd. Advocaat Joey Wuyts drong er bij de rechtbank op aan om niet in te gaan op de vraag tot internerin­g en zijn cliënt een voorwaarde­lijke straf op te leggen. “Zo kan hij werken aan zijn psychiatri­sche problemen en agressiepr­oblematiek.”

De rechter stuurde E.J. inderdaad met een voorwaarde­lijke straf huiswaarts. Aan één van de slachtoffe­rs moet de man wel 500 euro schadeverg­oeding betalen. auto’s. Een van de bestuurder­s liep lichte verwonding­en op en moest naar het ziekenhuis.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? De feiten speelden zich af op de parking van jeugdcentr­um Moevement.
FOTO JOREN DE WEERDT De feiten speelden zich af op de parking van jeugdcentr­um Moevement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium