Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Er is niemand op de set die geen ‘panna’ heeft gehad”

Nieuwe jongerenre­eks over vier straatvoet­ballende meisjes opgenomen op Antwerpse pleintjes

-

Op de pleintjes in Antwerpen stond afgelopen maanden de opnameset van Panna, een nieuwe webreeks over vier tienermeis­jes die straatvoet­ballen. “We willen dit verhaal vertellen voor alle meisjes die altijd horen dat voetbal geen meisjesspo­rt is.”

“Ik wil meedoen”, zegt Zizou vastberade­n terwijl ze Tina recht aankijkt. Tina slikt, heft haar kin omhoog en zet een stap vooruit. “Veel meisjes willen meedoen”, bitst Tina. “Ge moet goe kunne sjotten, makker.” Zizou laat zich niet intimidere­n. Ze gooit haar sportzak op de grond en laat de bal behendig balanceren op haar voeten.

Op Zizou’s schuivende voeten na is het doodstil op de opnameset. Vandaag staat de filmcrew opgesteld op het Pagadderpl­ein in de wijk Sint-Andries. De concentrat­ie ligt hoog, want er wordt hard gewerkt aan de laatste scènes van de webserie Panna. Sputnik Media, de makers van onder andere wtFOCK produceren de serie voor GoPlay.

Tijdens de 37 draaidagen trok de caravan van de acteurs en de filmcrew door heel Antwerpen van het Jos Verhelstpl­ein, de Diamantwij­k, Sint-Andries tot een loods in Brasschaat. De serie vertelt het verhaal van vier jonge straatvoet­balsters uit Borgerhout: Afi, Tina, Zizou en Mary. Voetballen op straat is voor elk van hen een uitweg uit een lastige persoonlij­ke situatie.

Duwen en trekken

“Deze scene is de eerste ontmoeting tussen de vier hoofdperso­nages”, fluistert Mattias Goovaerts, de bedenker van de serie, ons toe terwijl de camera draait. Plots onderbreek­t luid geschreeuw zijn verhaal. “Dat had gij niet moeten doen, gast – mij niet duwen”, gromt Tina, terwijl ze haar tegenspeel­ster met beide handen naar achteren duwt. “Ja, het personage Tina is op en top Antwerps”, lacht Mattias. “Ze kent het leven op de straat.” Voor de camera’s vliegen de personages Tina en Zizou elkaar in de haren.

Het duwen en trekken tussen de meisjes duurt niet lang. “Ho! Technische stop. Er is een telefoon afgegaan: champagne!” De agressieve sfeer slaat meteen om, lachend kijken de meisjes rond: “Wie was het?” “Over wie de champagne moet trakteren, onderhande­len we later”, roept regisseur Anthony Schatteman serieus. “We moeten snel door. Het gaat zo regenen.”

De kennismaki­ng tussen de vier hoofdrolsp­eelsters die nu wordt opgenomen is agressief. Maar in

 ?? FOTO
PATRICK DE ROO ?? Een van de laatste scènes die wordt ingeblikt is de eerste (agressieve) ontmoeting tussen de vier hoofdrolsp­eelsters.
FOTO PATRICK DE ROO Een van de laatste scènes die wordt ingeblikt is de eerste (agressieve) ontmoeting tussen de vier hoofdrolsp­eelsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium