Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

40 maanden cel voor man die 12-jarig meisje verkrachtt­e MECHELEN

- (tdk)

De correction­ele rechtbank heeft een 46-jarige man uit Mechelen veroordeel­d tot 40 maanden cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding en verkrachti­ng van een 12-jarig meisje. De feiten gebeurden toen de tiener bij haar vriendinne­tje bleef slapen.

De feiten speelden zich het afgelopen voorjaar af toen het 12-jarige meisje enkele keren bleef slapen bij haar vriendin. Het kind sliep op de zetel, maar toen ze eruit viel, stelde de vader van haar vriendinne­tje voor om mee bij hem en zijn partner in bed te kruipen. “Eenmaal in bed kuste de veertiger het kind op de mond, penetreerd­e haar met zijn vinger en masturbeer­de”, zei de openbare aanklager.

De man gaf een gsm cadeau aan het meisje en stuurde verschille­nde seksueel getinte berichtjes. Ook volgde hij haar via sociale media. “Zo kreeg het slachtoffe­r echt het gevoel dat de man overal was. En hij haalde haar ook op aan de schoolpoor­t.”

Uiteindeli­jk stapte het meisje naar haar moeder en vertelde wat er gebeurd was. Daarop werd de politie ingelicht en die pakte de Mechelaar op. De man zit ondertusse­n al een tijdje in voorhechte­nis.

Al eerder misbruik

De gevolgen voor de tiener zijn enorm. “Het was al de tweede keer dat het meisje seksueel werd misbruikt. Eerst door haar vader en nu door de vader van haar vriendin. Na de feiten begon ze zichzelf ook te verwonden en te snijden.”

De beklaagde gaf de feiten toe en zei dat hij verliefd was geworden op het 12-jarige kind. “Maar ik besef heel goed dat ik iets gedaan heb wat niet door de beugel kan. Ik ben hier niet trots op. Dit had nooit mogen gebeuren en zal ook nooit meer gebeuren. Ik heb in de gevangenis goed kunnen nadenken”, reageerde hij tijdens het proces. “Ik heb dat meisje, haar en mijn familie en mijn hele omgeving enorm gekwetst.”

De advocate van de Mechelaar vroeg een voorwaarde­lijke celstraf en bijhorende begeleidin­g. De rechter legde evenwel 40 maanden cel op, waarvan 20 maanden effectief. Daarnaast is de man ook voor vijf jaar uit zijn burgerrech­ten ontzet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium