Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Het grootste compliment? Als mensen denken dat het echt is”

Papa uit Ekeren scoort internatio­naal met hilarische fotoshop van zijn twee kinderen

- REBECCA VAN REMOORTERE

Wat gebeurt er als je een papa elke dinsdag alleen op zijn kinderen laat passen? Er groeit een Instagramp­agina met 245.000 volgers uit. Of toch in het geval van Kenny Deuss uit Ekeren. Hij scoort internatio­naal met zijn pagina ‘On adventure with dad’ waar hij zijn twee kinderen fotoshopt in hilarische situaties.

Kenny Deuss

‘On adventure with dad’ “Heel af en toe hebben Alix en Aster echt geen

zin en dan forceer ik ook

niks. Maar meestal vinden ze het echt

leuk.”

Op dinsdag weten zijn dochtertje­s Alix (2) en Aster (4 maanden) hoe laat het is. Dan is papa Kenny, die werkt voor jongerence­ntrum Kavka op de Oudaan in Antwerpen, thuis en is het fotoshoot geblazen. “Of toch als ze willen, want heel af en toe hebben ze echt geen zin en dan forceer ik ook niks. Het moeilijkst­e is niet het bewerken van de foto’s, maar wel de kinderen in de juiste positie krijgen”, zegt Kenny.

Kenny bedenkt de gekste situaties met een vette knipoog naar alles wat met een juiste opvoeding te maken heeft. Hij maakt foto’s van zijn kinderen en bewerkt die dan met Photoshop zodat het bijvoorbee­ld lijkt alsof Alix op de rand van een klif zit, baby Aster in de wieg in de regen ligt terwijl Kenny een paraplu boven zijn eigen hoofd houdt, of alsof Alix haar zusje op de barbecue legt.

En dat slaat aan, want de pagina heeft ondertusse­n 245.000 volgers op Instagram en is al meermaals gedeeld door bekende merken zoals Bored Panda (1 miljoen volgers) en Lad Bible (11 miljoen volgers). Kenny en zijn kroost werden zelfs al in de Amerikaans­e media opgepikt.

“Het idee begon toen Alix drie maanden was en haar mama voor het eerst terug ging werken. Ze vroeg me doorheen de dag foto’s te sturen om te laten zien dat alles oké was met ons. Ik bewerkte toen een foto van Alix die rechtop op de stoep zit in een astronaute­npakje. Sindsdien ben ik elke dinsdag alleen thuis met de kinderen en ben ik niet meer gestopt met foto’s maken en bewerken.”

Inkomsten

Het geheim van het succes is volgens Kenny dat de foto’s er heel realistisc­h uitzien, maar dat het net duidelijk genoeg is dat het fotoshop is. “Ik vind het een groot compliment wanneer mensen zeggen dat ze even dachten dat het een echte situatie was. Gelukkig is het snel duidelijk dat het niet zo is. Heel af en toe krijg ik wel eens reacties van mensen die schrikken en het niet snappen op het eerste gezicht, maar dan reageren andere volgers snel om mij te verdedigen.”

Als de kindjes geen zin hebben, wordt er geen foto gemaakt die dag. “Maar het is ondertusse­n een hobby van ons samen geworden en ze vinden het meestal echt leuk. Ik houd het voorlopig ook bij één foto per week, op dinsdag, omdat ik mezelf niet te veel druk wil opleggen. Maar ik heb nog genoeg ideeën en er staan ook al veel foto’s klaar.”

Ondertusse­n haalt Kenny ook al wat inkomsten uit ‘On adventure with dad’. “Ik maak soms foto’s om bepaalde merken te promoten, maar dan wel in mijn eigen stijl. Ik moet er iets grappigs mee kunnen maken.”

Foto’s insturen

Kenny krijgt zowel van ouders als niet-ouders positieve feedback. “Ik wil ook iets voor andere papa’s doen. Daarom kunnen papa’s vanaf nu foto’s doorsturen naar mij van hen met hun kind of kinderen. Die fotoshop ik dan in bepaalde templates. Zoals bijvoorbee­ld een foto van vader en kind op de vleugel van een vliegtuig in de lucht. Die foto’s kunnen ze digitaal of in print kopen. Zo kan ik nog iets bijverdien­en met mijn hobby en kunnen vaders stoere foto’s maken met hun kroost.”

www.onadventur­ewithdad.com

Het nieuws van het plotse vertrek van generaal Philippe Boucké aan het hoofd van de militaire inlichting­endienst ADIV sloeg in als een bom. Drie generaals spraken op Twitter hun woede uit over de gang van zaken. En ook niemand binnen de Kamercommi­ssie Defensie begreep waarom Boucké moest hangen. De commissie eist dat minister Dedonder in de Kamer tekst en uitleg komt geven. De vraag is of ze daar veel zal kunnen zeggen. In de coulissen klinkt het dat de beslissing om Boucké te vervangen er kwam na onderling overleg tussen hemzelf, de minister en stafchef Michel Hofman. Daarbij zou Boucké te kennen hebben gegeven dat hij te uitgeput was om een nieuwe, ambitieuze­re herstructu­rering door te voeren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium