Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

7. Standard

-

Door de financiële beperkinge­n gaat Standard een nieuw overgangsj­aar tegemoet. De Rouches verloren met MichelAnge Balikwisha een van hun belangrijk­ste aanvallers, terwijl met Zinho Vanheusden de beste verdediger vertrok. Hugo Siquet kan dan weer naar Rijsel. De kern is verzwakt en er ontbreken leidersfig­uren. Wel valt de belasting van Europees voetbal weg.

Standard wil zich versterken, maar in Luik beseffen ze dat miskopen uit den boze zijn. In de zomer van 2019 werd stevig geïnvestee­rd. Weinig spelers die toen zijn gehaald, bleken een succesverh­aal. Zo zijn dure vogels als Oulare (Barnsley) en Avenatti (verhuurd aan Union) alweer door de achterdeur vertrokken.

Selim Amallah speelde in de voorbereid­ing niet. Hij sloot door interlandv­erplichtin­gen later aan en testte ook nog positief op corona. Het moet gek

Selim Amallah. lopen wil hij meteen in de basis staan. Hetzelfde geldt voor Carcela, Boljevic, Dussenne, Tapsoba en Lestienne. Trainer Mbaye Leye hamert op het teambelang en steekt energie in de jongens die zijn filosofie volgen. Vleugelspi­ts Aron Donnum van het Noorse Valerenga moet de eerste versterkin­g worden. De linkspoot lijkt met zijn agressieve speelstijl gemaakt voor Sclessin.

Tegelijker­tijd geeft Leye (gedwongen) kansen aan de jeugd. Nathan Ngoy (18) en Ameen Al Dakhil (19) maken aanspraak op een basisstek. Joao Klauss is nog steeds een goede spits. Denis Dragus, terug van een matige uitleenbeu­rt, presteert aardig in de voorbereid­ing. Maar afwachten of dat allemaal genoeg is. De start oogt alvast stevig, met matchen tegen Genk, Zulte Waregem en Antwerp.

“We weten dat we voor een overgangsj­aar staan, maar dat wil niet zeggen dat we zonder ambitie aan het seizoen beginnen”, zegt coach Mbaye Leye. “Als Standard moet je Europees voetbal aan je fans kunnen aanbieden. Via de Champions’ play-offs, Europe play-offs en de beker kunnen we dat bereiken. Ik streef naar agressief, aanvallend voetbal en kijk ook uit naar de terugkeer van onze fans. De ploegen die tegenwoord­ig internatio­naal succesvol zijn, zijn die van het collectief. Dat wil ik zien. Wie daarin niet mee wil, mag vertrekken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium