Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

8. OH Leuven

-

De cijfers spreken voor zich. OHL liet liefst zestien spelers gaan en trok er nog maar twee aan. De ploeg is allesbehal­ve compleet en dat zal ook bij de competitie­start niet het geval zijn. Met Scotty Sadzoute en Cenk Ozkacar werden wel al twee broodnodig­e verdediger­s aangetrokk­en, maar er is nog veel werk aan de winkel. Zowel in doel, in de defensie, op het middenveld als voorin is de spoeling te dun. Overal dus.

OHL verraste onlangs wel met de verlenging van Xavier Mercier. Er was concrete buitenland­se interesse, maar de Leuvenaars slaagden erin om hun Franse spelverdel­er aan boord te houden. Dat de assistkoni­ng van vorig seizoen nog tot 2023 aan de Den Dreef blijft, is eigenlijk al de beste transfer van deze zomer.

Ondertusse­n is er nog geen duidelijkh­eid over de toekomst van die andere Franse

Xavier Mercier. sterkhoude­r,

Thomas

Henry. Hij wil naar het buitenland en bij OHL gunnen ze hem dat ook als er een goed bod binnenkomt, maar voorlopig kwam er nog geen aanbieding waarbij het hele plaatje klopte. De veronderst­elling is nog altijd dat hij vertrekt, maar dan is trainer Marc Brys wel in één klap bijna al zijn scorend vermogen kwijt. Er loopt in de huidige kern geen spits rond die nog maar tot aan de enkels van Henry komt.

Ook met Kamal Sowah, die terugkeerd­e naar moederclub Leicester, is OHL een belangrijk­e pion kwijt. Als het in het seizoensbe­gin al richting linkerkolo­m wil, zal het vooral op basis van strijdlust en collectivi­teit zijn. Gelukkig is Brys een krak in het op scherp zetten van zijn spelers.

“Het motto van onze eigenaars is steeds beter doen en hoger reiken, en ook wij willen graag deze filosofie hanteren”, zegt trainer Marc Brys. OHL eindigde vorig jaar op een elfde plaats en hoopt nu beter te doen, bij voorkeur met de Europe Play-offs en dus top acht als beloning. “Daarom willen we na ons promotieja­ar het moeilijke tweede seizoen toch aangrijpen om een stap vooruit te zetten. Met behulp van de nog geplande versterkin­gen gaan we er alles aan doen om deze ambitie waar te maken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium