Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Dit voelt als thuiskomen”

Mathieu Troonbeeck­x is na twee jaar terug bij Heist

- GEERT FIERENS

Ook voor Heist is de voorbereid­ing op het seizoen definitief begonnen. In de maand juni trainde de eerstenati­onaler al drie weken, maar na een korte onderbreki­ng werd zaterdag het echte startschot gegeven.

Onder een stralende zon liepen 23 spelers zich in het zweet. Onder hen één tester: een aanvaller uit de U21 van Waasland-Beveren. Met Thomas Jutten was er ook nog één afwezige.

“We zijn nog op zoek naar versterkin­g”, zegt sportief manager Eddy Vandezande. “Specifiek willen we er nog een doelman, een verdediger en een aanvaller bij. Al gaan we onszelf niet onder druk zetten. We hebben nog tijd, de competitie begint voor ons pas half september. Volgende week start in de hoogste klasse de competitie, daaruit vloeien wellicht opportunit­eiten van jongens die hun kans bij hun club niet meer zien of denken die te weinig te zullen krijgen.”

Met Cyril Rosy, Xander Van Keilegom en Mathieu Troonbeeck­x hengelde Heist ook al drie spelers binnen. “Van Keilegom is een jongen met groeimogel­ijkheden, Rosy is midden twintig, polyvalent en heeft al wat ervaring, je kan hem zowel in het midden als achteraan zetten. En van Troonbeeck­x weten we wat zijn kwaliteite­n zijn: snelheid op de flank.”

Na een onderbreki­ng van twee jaar is Matthieu Troonbeeck­x dus terug in Heist. Leuk detail: de eerstvolge­nde match nu woensdag 21 juli om 16 uur thuis is dan ook nog eens tegen Lierse Kempenzone­n, de club waar hij vorig seizoen actief was.

“Het wordt een aparte wedstrijd”, weet Troonbeeck­x. “Al zien we het vooral als een doorgedrev­en training, omdat we nu amper enkele trainingen in de benen hebben. Terugkeren bij Heist voelt als thuiskomen, van deze groep schat ik dat ik ongeveer de helft nog ken. Ik werd direct aanvaard, er was meteen een klik. Het voelde goed.”

De komst van Troonbeeck­x werd ook door de achterban op groot gejuich onthaald, dat schept verwachtin­gen. “Dat is altijd plezant om te weten, maar toch legt dat geen extra druk op mij. Ik ga er het beste van maken en proberen om veel te spelen. Als dat lukt, dan vallen de puzzelstuk­jes automatisc­h in mekaar.”

Mathieu Troonbeeck­x zaterdag op de eerste training van Heist. Coach Stéphane Demets zag dat het goed was.

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium