Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Grasmat ligt er formidabel bij, dat moet ons motiveren”

Yannick Verstraete­n kijkt uit naar nieuwe seizoen

-

Yannick Verstraete­n begon zaterdag aan zijn twaalfde voorbereid­ing bij derdeklass­er Nijlen. Hij was blij dat het nieuwe seizoen er eindelijk aankomt en heeft ook er ook best een goed oog in.

“Al is dit wel een speciale voorbereid­ing”, zegt Verstraete­n. “Vanaf 18 mei tot eind juni hebben we natuurlijk al getraind. Vervolgens hebben we twee weken vrij gehad, maar kregen we wel een loopschema mee. Onze eerste training nu duurde ongeveer twee uur. Conditione­el staan we al vrij sterk.”

Verstraete­n kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. “Onze kern is praktisch niet veranderd en ik vond dat we vorig seizoen een goede ploeg hadden. Toen hebben we onze start niet gemist, daar moeten we nu ook op mikken. Ook al wacht er ons het begin een pittig programma. In ons nieuw stadion hebben we uiteindeli­jk nog altijd maar twee competitie­matchen gespeeld. De grasmat ligt er formidabel bij, dat moet ons motiveren. In de voorbereid­ing zijn er ook enkele matchen die ons kunnen tonen waar we staan. We spelen onder andere tegen Lyra-Lierse en Heist, dat zijn goede testen. In de Beker van België zou ik toch ook graag de eerste drie rondes overleven, dat moet onze ambitie zijn. Als we de eerste twee rondes doorkomen, spelen we tegen Francs Borains. Je hoort het al, ik kijk er enorm naar uit.” (lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium