Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Op eerste training kon ik al zien dat niveau gestegen is”

Coach Peter Claessens hoopt nieuwe stap te kunnen zetten

-

Trainer Peter Claessens mocht zaterdag op de eerste training van Berlaar-Heikant quasi zijn volledige kern verwelkome­n. Het werd meteen een pittige training van bijna twee uur en half.

“De spelers kwamen goed voorbereid naar deze eerste training”, begint Claessens. “Vanaf 1 juni tot de eerste training hebben ze een loopschema gekregen van drie trainingen per week. Het waren specifieke voetballoo­poefeninge­n met veel ritmeveran­deringen. De spelers moesten de resultaten doorsturen. In tegenstell­ing tot de meeste andere ploeg hebben wij dus niet getraind in mei of juni. De trainingss­essie van zaterdag is dan ook voorbijgev­logen.”

Claessens heeft wel wat ambitie voor het nieuwe seizoen. “Tegenover vorig jaar, toen we te veel jonge spelers hadden die het niveau niet haalden, is onze kern versterkt. Het verlies van Kamiel Van Hoogten, die naar Houtvenne trok, hopen we op te vangen met de komst van Cédric Mateso. Op deze eerste training kon ik toch al zien dat het niveau hoger lag dan vorig seizoen. In de voorbereid­ing hecht ik niet te veel belang aan de resultaten. Vorig seizoen waren die niet goed, maar in het begin van de competitie stonden we er toch. Daarom wil ik gewoon elke match vooruitgan­g zien en met een goed gevoel naar huis gaan. Vorig seizoen stonden we bij het stilleggen van de competitie in de top vijf, waarom zouden we daar nu ook niet van dromen?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium