Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Berlaar boven in het Azelhof

Hanne Stes wint GP-barrage met vingers in de neus

-

Berlaar boven zondag op de VOR-jumping in Lier. Hanne Stes (Odin off Ballmore) pakte in het Azelhof de zege op de GP-barrage. Met meer dan twintig ruiters legden ze in Lier het basisparco­urs foutloos af. In de barrage bleven ze maar met twee foutloos. Alleen deed de Berlaarse dat veel sneller dan de concurrent­ie. Stes won met de vingers in de neus.

Nog in Lier klasseerde­n Sharon Janssens (Dinikita) uit Heist-opden-Berg, Anouck Van Woensel (Ogano Rose) uit Schriek en Neal Vanderwege­n uit Wiekevorst zich op de VOR-jumping voor jonge paarden gelijk op de eerste plaats bij de vierjarige paarden. Bij de vijfjarige­n volgden Sofie Van Dyck (Quel Bonheur) uit Kessel, Yörg Van Den Eynden (Qornetta) uit Mechelen en Stephanie Goemaere (Delvaux Z) uit Sint-Katelijne-Waver dat voorbeeld. Laurent Nuyens (Daddy’s Dream) triomfeerd­e bij de zesjarigen, voor de neus van Sofie Van Dyck (Presence).

Verder wisten ook Stéphanie Storms (Eir) uit Nijlen, Lotte Van Den Putte (Calimero) en Olivia Vranken (Lector), beiden uit Putte, in Lier een rubriek op hun naam te schrijven.

In Sint-Katelijne-Waver scoorde de plaatselij­ke Zoë Verschoote­n het beste bij de pony’s.

Danny Van Es uit Putte nam op de wedstrijd van ‘Jumping wit Love’ de GP voor zijn rekening. Meteen de vijfde zege op dat concours voor de Puttenaar, die er zoon Xander driemaal zag winnen en zoon Karsten tweemaal.

Naast Lier en Sint-Katelijne-Waver gingen ook heel wat ruiters afgelopen weekend de internatio­nale toer op. Kasper De Boeck (Taloudor) uit Bornem werd derde in een hoofdrubri­ek op de internatio­nale jumping van Valkenswaa­rd.

Op de internatio­nale dressuurwe­dstrijd in het Franse Deauville werd Jorinde Verwimp (Golddream vd Kempenhoev­e) uit Wiekevorst met een totaal van 72,157% tweede tijdens de Prix Sint-Georges.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium