Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Deelwagens nemen parkeerple­k bewoners in

- WARD BOSMANS

Sandra Geurs en haar buren wonen op de verkeerde plaats op de Leuvensest­eenweg in Mechelen. Dat is de conclusie na een merkwaardi­g fenomeen. Sinds enkele weken staan er dagelijks drie tot vijf deelwagens van Poppy voor hun deur geparkeerd. Daardoor vinden ze zelf nog nauwelijks parkeerpla­ats.

Sandra woont aan de Leuvensest­eenweg, net voor dierenpark Planckenda­el en de grens met Muizen. Sandra en haar buren hebben geen garage en parkeren op de strook voor hun woning. Maar sinds een goeie maand worden er dagelijks drie tot vijf plaatsen ingenomen door rode deelwagens van Poppy. “Ik heb op zich geen probleem met deelwagens, maar ze staan hier soms meer dan een week zonder te bewegen. We weten ook niet wie ze hier achterlaat. Het is alvast niemand uit onze buurt, zoveel is zeker. Het gaat bovendien om elektrisch­e wagens, terwijl er aan onze huizen helemaal geen laadpunten zijn. De Poppywagen­s

Sandra Geurs vindt nog moeilijk parkeerpla­ats voor haar deur op de Leuvensest­eenweg.

nemen permanent parkeerpla­atsen in die normaal worden gebruikt door buurtbewon­ers.”

Poppy app

Sandra belde naar Poppy, maar daar ving ze bot. “Ze zegden mij dat men een Poppywagen mag

achterlate­n waar men wil, zolang het op een reglementa­ire manier gebeurt. Men raadde mij aan om zelf de Poppy app te installere­n zodat ik zo’n wagen eventjes kan huren om hem te verplaatse­n. Dat vond ik erover.”

We belden zelf ook naar Poppy voor een verklaring van deze gang van zaken. “Poppy werkt met zones waarin je de wagens mag achterlate­n. Dat is hier wellicht het probleem. De plaats waar Sandra en haar buren wonen is een van de uiterste punten in de zone van de stad Mechelen. Het volgende stuk van de Leuvensest­eenweg behoort niet tot een zogenaamde dropzone. Het centrum van Muizen dan weer wel. De mensen die de auto’s daar op de Leuvensest­eenweg achterlate­n, wonen wellicht op wandelafst­and van die plaats. Ze proberen met andere woorden zo dicht mogelijk bij hun woonplaats de deelwagen achter te laten. We begrijpen dat dit vervelend is voor de bewoners, maar we kunnen er weinig aan verhelpen. De kans bestaat misschien dat de dropzone in de toekomst wordt uitgebreid. Dat zou dan het probleem kunnen oplossen.”

De Mechelse schepen van Mobiliteit, Vicky Vanmarcke, was bij publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO WARD BOSMANS ??
FOTO WARD BOSMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium