Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Zomers weer zorgt voor eerste topweekend

-

Het zonnige weekend werd er eentje met topcijfers aan de kust, en zonder incidenten. “Zondag was de drukste dag van de twee, met 140.000 dagjestoer­isten”, zegt Mieke Dumont van Westtoer. “Dat zijn er evenveel als in het weekend van 17 juli vorig jaar, een van de beste weekends aan de kust toen. De druktebaro­meter in Oostende en Blankenber­ge werd zondagmidd­ag even oranje.” De Oostendse burgemeest­er Bart Tommelein (Open Vld) riep toen op het centrum van zijn kuststad te vermijden met de auto: alle parkings waren volzet, net als de plaatsen op straat.

Nog bijna allemaal gevuld: de bedden. “Op vrijdagavo­nd hadden we een bezetting van 85 tot 90% voor de hotels en de vakantiewo­ningen, in de loop van zaterdag zijn daar nog lastminute­boekingen voor die avond en zondagavon­d bijgekomen. Daardoor zitten veel plekken nu op 95 en zelfs 100% bezetting, en dat zet zich door voor de rest van de week.”

Of de watersnood in de Ardennen vertrekker­s nu naar de kust duwt, is nog te vroeg om vast te stellen, klinkt het. (sobu)

 ?? FOTO KURT DESPLENTER ??
FOTO KURT DESPLENTER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium