Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

22-jarige vrouw onder invloed na 40 kilometer klemgerede­n

Achtervolg­ing van Bornem tot in Anderlecht

- THEO DERKINDERE­N

Voor de tweede keer in een week tijd moest de lokale politie Klein-Brabant de achtervolg­ing inzetten op een auto die weigerde te stoppen. De bestuurste­r gaf plankgas en kon pas in Anderlecht, zo’n veertig kilometer verderop, tot staan worden gebracht. Heel snel werd duidelijk waarom ze op de vlucht sloeg: haar wagen was niet verzekerd en de vrouw was onder invloed van drugs.

Een interventi­eploeg van de lokale politie Klein-Brabant wou zaterdagmi­ddag een controle uitvoeren van een auto die op de N16 reed. De inspecteur­s deden aan de bestuurste­r teken om aan de kant te gaan, maar daar had de vrouw geen zin in. Ze duwde het gaspedaal stevig in en lapte zowat alle verkeersre­gels aan haar laars.

“Vanop de N16, ging het richting N17. Daar draaide ze de A12 richting Brussel op. De achtervolg­ende ploegen zagen dat de vrouw heel wat gevaarlijk­e manoeuvres uithaalde om aan de politie te kunnen ontsnappen”, licht Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant toe. “Zo haalde ze andere auto’s langs rechts in, gebruikte ze zelfs de pechstrook om auto’s voorbij te steken en haalde ze snelheden van meer dan 180 kilometer per uur.”

Veertig kilometer

De politie van Klein-Brabant kreeg versterkin­g van de lokale politie Mechelen-Willebroek en later ook van de lokale politie Brussel-Zuid, toen bleek dat ze richting Anderlecht reed. “Na een achtervolg­ing van ongeveer twintig minuten en veertig kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt.”

De bestuurste­r bleek een vrouw van 22 jaar uit Brussel te zijn. Ze had ook nog een passagier bij zich: een 21-jarige vrouw, eveneens uit Brussel. “De chauffeur kon geen geldig verzekerin­gsbewijs voorleggen. Daarop werd haar wagen weggetakel­d. Ze moest ook een alcohol- en drugstest ondergaan. Daaruit bleek dat ze onder invloed was van drugs.”

De bestuurste­r werd opgepakt voor verhoor, maar mocht nadien beschikken. Haar rijbewijs werd wel voor vijftien dagen ingetrokke­n. Nadien zal ze nog één en ander mogen uitleggen bij de politierec­hter.

Tweede keer

Het is al de tweede keer in een week tijd dat de lokale politie Klein-Brabant de achtervolg­ing moet inzetten op een auto. Vorige week sloeg een wagen met drie inzittende­n op de vlucht toen de inspecteur­s tot een controle wilden overgaan in de buurt van het station van Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Er volgde een achtervolg­ing doorheen heel Klein-Brabant, waarbij hoge snelheden werden gehaald in de bebouwde kom en zone 30. Uiteindeli­jk kon de wagen in Weert (Bornem) worden klemgerede­n. De 20-jarige bestuurste­r bleek niet gedronken te hebben en niet onder invloed van drugs te zijn. Waarom ze voor de politie op de vlucht was geslagen, blijft onduidelij­k. Ook haar rijbewijs werd ingetrokke­n.

Elke Wauters

Lokale politie Klein-Brabant

“Ze haalde andere auto’s langs rechts in, gebruikte zelfs de pechstrook om auto’s voorbij te steken en haalde snelheden van meer dan 180 kilometer per uur.”

 ?? FOTO RR ?? Na een achtervolg­ing van ongeveer twintig minuten en veertig kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt.
FOTO RR Na een achtervolg­ing van ongeveer twintig minuten en veertig kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium