Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Veertiger staat terecht voor verkrachti­ng van 24 vrouwen

- HANNES HEYNDERICK­X

Een man (40) uit Ekeren staat vandaag terecht omdat hij beschuldig­d wordt van de verkrachti­ng van 24 vrouwen. Laurent V.N. zocht hen via datingsite­s en beloofde hen geld in ruil voor seks. Maar hij betaalde nooit.

Laurent V.N., een veertiger uit Ekeren met lichtkleur­ig haar, gebruikte tussen eind 2018 en begin 2020 valse profielen op datingsite­s zoals afspraakje­s.be of redlights.be. Hij overtuigde zijn slachtoffe­rs, vaak vrouwen die uit financiële noodzaak seksuele diensten aanboden, om met hem af te spreken en tegen betaling seks te hebben. Sommigen drogeerde hij met cocaïne. De rode draad bij alle vrouwen: na de seks zagen ze nooit hun geld.

De meeste slachtoffe­rs kwamen uit een kwetsbare situatie, waardoor ze moeilijk naar de politie durfden te stappen. Toen bleek hoe ernstig het dossier was, pakte de politie V.N. vorig jaar op. Sindsdien zit hij in voorhechte­nis. Volgens het parket van Antwerpen maakte hij zich schuldig aan de verkrachti­ng van zeker 24 vrouwen. Hij wordt vervolgd voor verkrachti­ng omdat de vrouwen volgens het parket niet zouden hebben ingestemd met seks als ze hadden geweten dat hij niet zou betalen. Het strafwetbo­ek stelt dat er sprake is van verkrachti­ng wanneer de daad is opgedronge­n door middel van geweld, dwang, bedreiging, verrassing of list.

“Juridisch gezien is er misschien wel sprake van verkrachti­ng omdat er een list is gebruikt”, zegt de advocate van V.N. “Maar deze dames wilden wel dingen doen tegen betaling. Hier neigt het meer naar oplichting dan naar verkrachti­ng.”

De man riskeert een jarenlange gevangenis­straf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium