Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ik kijk enorm op naar Van Aert”

Na sprintzege en sterke klimpresta­tie nu ook brons in BK tijdrijden voor Jarne Van Dyck

- LEON CEULEMANS

Jarne Van Dyck kan niet alleen sprinten en klimmen, maar ook tijdrijden. Dat onderstree­pte hij weekend met een bronzen medaille op het BK in Koksijde. “Ik kijk enorm op naar Wout van Aert”, zegt hij.

Jarne Van Dyck toonde eerder dit seizoen al zijn veelzijdig­heid met een sprintzege in Lichtervel­de en een sterke klimpresta­tie in Herbeumont (vijfde). Dit weekend voegde hij daar met een bronzen medaille op het BK tijdrijden nog een andere straffe prestatie aan toe. Het doet je ongewild een heel klein beetje denken aan de trilogie die Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk opvoerde. “Wout is mijn grote voorbeeld”, stelt de jonge Van Dyck met klem. “Wat zou het mooi zijn mocht ik ook maar een beetje in zijn voetsporen kunnen treden. Al realiseer ik mij dat dit voorlopig uiteraard maar een verre droom is.”

Zijn bewonderin­g voor de Belgische kampioen dateert al van jaren geleden. “Al van jongs af ging ik met mijn ouders naar de cross en was ik een grote fan van Van Aert”, geeft de eerstejaar­snieuwelin­g van het Van Mossel Cycling Team toe. “Veldrijden is mijn ding niet, maar zie ik Wout op tv aan het werk op de weg, dan probeer ik op ieder detail te letten en daaruit te leren. Zowel van zijn manier van sprinten als van de wijze waarop hij tegen de chrono rijdt. Daar kan ik altijd wel iets van opsteken.”

Net als zijn grote voorbeeld wil de eerstejaar­snieuwelin­g zich in alle onderdelen van het koersen op de weg bekwamen. “Ik ben vrij snel in de sprint en kan met de besten naar boven rijden. Ook in het tijdrijden wil ik nog groeien, zelfs al kan dat pas bij de juniores met een echte tijdritfie­ts”, aldus de jonge Itegemnaar, die van een enorme gedrevenhe­id getuigt en daar met een bronzen medaille al de eerste vruchten van plukte.

Aan motivatie geen gebrek. “Ik prijs mij gelukkig dat de hele familie mij steunt”, toont hij zich bijzonder dankbaar. “Niet alleen mijn ouders, maar ook mijn vier grootouder­s vergezelle­n mij naar elke wedstrijd. Daar werd zelfs een motorhome voor aangeschaf­t. Dat biedt mij alle comfort, wat mij telkens opnieuw aanspoort om het volle pond te geven.”

Jarne Van Dyck als derde (rechts) met de bronzen medaille na het BK tijdrijden op het podium met winnaar Jasper Schoofs (midden) en zilveren Nolan Huysmans.

Bij eersteprov­incialer Bornem werden maandag voor de eerste keer sinds corona de voetbalsch­oenen weer vastgeknoo­pt. Donderdag speelt geel-rood al op Melsele, zondag volgt een oefenwedst­rijd thuis tegen Puursica.

Trainer Danny De Sager kon gisteren al een bijna volledige kern verwelkome­n op de eerste training. “We werken dit seizoen met een kern van 22 spelers, 20 daarvan waren al op de training. Alleen de terugkeren­de Gilles De Sager en William Nyarko waren nog met vakantie, maar sluiten eerstdaags wel aan. Alle spelers kregen ook een schema mee, dus de basiscondi­tie was er bij de meesten al wel.”

De Sager heeft met Melsele donderdag al wel meteen een serieuze oefenpartn­er geboekt. Zondag is er dan de derby met vierdeprov­incialer Puursica, dat van dit treffen alleen al een prestigeza­ak maakt.

“Melsele is een taaie starter, maar het lijkt me zeker een nuttige en leerrijke trip, want het is allemaal zo lang geleden. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. We hopen in elk geval op een goed seizoen nadat velen van ons van voetbal in eerste provincial­e konden proeven.”

“Met Gilles De Sager hebben we iemand teruggehaa­ld met ervaring. Het is altijd leuk om spelers terug te halen die eventjes het nest hebben verlaten. Verder zijn er maar twee vertrekker­s. Dat van Baris Kisilboga hopen we met de komst van Morris opgelost te hebben, terwijl we de vervanging van Fati Goktekin vooral in eigen rangen denken te vinden.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ??
FOTO MARC VAN HECKE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium