Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Stijn Baeten verbetert zijn 1500m-record tot 3’37”01 “Eindelijk loon naar werken”

-

Stijn Baeten kwam in topvorm terug van zijn hoogtestag­e in Sankt Moritz en verbeterde op de Flanders Cup van Ninove zaterdag zijn persoonlij­k record op de 1500m met een seconde tot 3’37”01.

“Eindelijk heb ik loon naar werken gekregen”, glunderde Stijn Baeten, die al een tijd op zoek was naar zijn beste benen. “Het eerste deel van het seizoen was geen fijne periode. Na mijn finale op het EK indoor in maart begon ik met hoge verwachtin­gen aan de zomer. Als dat er dan niet uitkomt, is dat toch een beetje balen en dan stel je jezelf toch in vraag.”

Maar hij herpakte zich. “Ik ging vier weken op hoogtestag­e naar Sankt Moritz en dat heeft me heel veel deugd gedaan. De eerste twee weken trainde ik er basis en de laatste twee weken iets specifieke­r. Om dan één dag na de terugkeer vanuit Zwitserlan­d een persoonlij­k record te lopen in Ninove, is super. Dat gaf een heel fijn gevoel.”

Hij ging vlot mee met de snelle buitenland­ers in de hoogstaand­e 1500m. “Ik heb gewoon op gevoel gelopen: heel assertief mezelf vooraan gezet in de top drie. Ik heb niet veel naar de klok gekeken. Achteraf bleek dat de tussentijd­en 1 à 2 seconden te traag waren. Maar met een snelle slotronde maakte ik veel goed. Ik spurtte nog een atleet voorbij naar de tweede plaats achter de Keniaanse winnaar en ik deed een dikke seconde van mijn record. Daar heb ik heel lang op moeten wachten. Blij dat het eindelijk is gelukt.”

Zijn vorm verder verzilvere­n, zal niet zo evident zijn. “Het jammere is dat door de start van de Spelen de topmeeting­s wat stilvallen. Maar het is niet anders. Ik loop nog een 800m in Leuven op 7 augustus. Daar wil ik heel graag mijn record pakken voor eigen club. Dat staat er al veel te lang en dat moet er echt eens aan. In de periode half augustus tot begin september wil ik nog twee snelle 1500m-wedstrijde­n lopen in het buitenland. Ik heb er nog veel zin in en ik kijk ernaar uit.”

Oppuurs pikte gisteravon­d de draad opnieuw op met een eerste training na de vier weken rust die volgden op een tiental trainingen in mei en in juni. Trainer Niels De Maeyer begon met een quasi ongewijzig­de kern aan zijn vierde seizoen.

Niels De Maeyer begon gisteravon­d in De Schans in Puurs aan de voorbereid­ing op zijn vierde seizoen als trainer van Oppuurs. Het is alleen nog wachten op Björn Vleminckx en Jarno De Wolf. De exprof was recent bij de kinesist in behandelin­g voor een lichte knieblessu­re en begint pas over twee weken te trainen. De jonge De Wolf onderging een enkelopera­tie en pikt half augustus aan. “Af en toe zullen ook nog andere jongens ontbreken, omdat die nog wat korte vakanties hebben gepland, maar dat zal onze voorbereid­ing niet verstoren”,

VOETBAL

3DE AFDELING VV B

Dave De Herdt roept bij

woensdag zijn troepen voor het eerst samen. Om 10.00u en om 16.00u staan er meteen twee trainingen gepland. Zaterdag om 16.00u speelt Racing vriendscha­ppelijk op GR Katelijne.

WIELRENNEN

ELITE

Cedric Beullens

RC Mechelen

keerde zondagnach­t terug van de Settimana Ciclistica Italiana en herstelt nu thuis van de wonden die hij opliep bij een zware val in de eerste rit. “Ik heb nog twee ritten de pijn kunnen vermeent de coach, die zijn troepen in mei en in juni al enkele keren verzamelde. “We deden toen een tiental trainingen om iedereen opnieuw het balgevoel bij te brengen. De nadruk lag vooral op plezier maken en het instuderen van wedstrijde­n afwerkings­vormen.”

Fysieke inspanning­en waren toen nog bijzaak. “Vanaf nu maken we ook werk van de conditieop­bouw. Ik voorzie drie trainingen per week en elk weekend een match. De eerste staat al vrijdag op het programma, bij onze buren uit Wintam.”

Verder weinig of geen nieuws bij groen-zwart. “Ik heb er alle vertrouwen in, want onze kern is quasi ongewijzig­d. Enkele jongeren kwamen onze groep aanvullen. De voornaamst­e is Michiel Van Humbeeck, een doelman van Rupel Boom. Hij moet wel de concurrent­ie aangaan met Ruben Coppens en Maxime De Vos.”

bijten, maar ben niet meer gestart in de slotetappe omdat mijn lichaam niet langer recupereer­de van de wonden op mijn hele rechterfla­nk. Toch hoop ik vlug weer op de fiets te zitten, al is dat wel een andere, want de vorige was na die val in de prak.”

NIEUWELING­EN

Milan De Ceuster

behaalde zondag in Langemark-Hagebos zijn tweede zege in acht dagen. Hij lokte half wedstrijd een ontsnappin­g met drie uit en klopte in de sprint met sprekend gemak zijn medevlucht­ers. Morgen start de jonge Beerzelnaa­r in Ledegem en volgend weekend zet hij alles op het BK op de weg.

(lce)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium