Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

HEET VAN DE TONG...

-

Kan Wout van Aert (ooit) de Tour winnen? Moet hij het proberen?

Eerst Parijs-Nice of Tirreno winnen

Het lijkt me beter om eerst te focussen op Parijs-Nice of de Tirreno-Adriatico. Probeer zo’n rittenkoer­s van één week maar eens te winnen. Als dat lukt, kan er nadien nog gesproken worden om in te zetten op het algemene klassement in de Tour. Maar ik zou dan toch eerst voor de Giro of de Vuelta gaan.

BART VERMEIREN,

EKEREN

Bergen zijn te zwaar

Ik denk niet dat Wout van Aert kan meedingen naar eindwinst in de Tour. Elke dag volgen in het hooggeberg­te, dat zie ik hem niet doen.

JAN VERHEYEN,

TURNHOUT

Niet vergissen

Nee, Wout van Aert kan de Tour niet winnen. Hij beseft dat ook en zal het nooit proberen. Maar je vergissen is menselijk. Mocht dat het geval zijn, zou ik zeer blij zijn voor Van Aert.

GERRIT CAPPAERT, VERREBROEK

Eerst monumenten

Natuurlijk kan Wout van Aert dat. Hij zal het ooit wel eens proberen. Daar twijfelt toch niemand aan? De vraag is natuurlijk of hij dan nog bij Jumbo-Visma zal rijden. Laat hem zelf maar bepalen wat hij wil en waar zijn prioriteit­en liggen. Hij zal ongetwijfe­ld eerst nog enkele monumenten op zijn palmares willen schrijven.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Zijn kaart trekken

Tja … Ik denk wel dat Wout van Aert dit in zich heeft. Maar dan moet de ploeg wel vanaf dag één de kaart van Wout trekken. Anders zal hij nooit kunnen winnen. Hij had nu bijna één uur achterstan­d. Met een goeie ploeg kun je dat wegwerken. Het is wel een feit dat er nog sterke allrounder­s zijn die kunnen klimmen, sprinten én tijdrijden. Als we naar de klassement­srenners kijken, zien we met Vingegaard en Evenepoel nog twee straffe mannen.

RUDI DE BLICK, EDEGEM

Waarschijn­lijk

Waarschijn­lijk heeft hij de mogelijkhe­den om mee te doen voor eindwinst. Maar dan

zal hij er veel voor moeten laten. De vraag is: wil hij dat wel?

RUDY NIJS, BOECHOUT

Allrounder blijven

Dat hoeft toch niet. Laat Wout van Aert maar een allrounder zijn. Zo kan hij ritten wegkapen en in het voorjaar klassieker­s winnen.

ROBERT MAMPAEY, BLANKENBER­GE

Thomas en Wiggins

Als we naar de geschieden­is kijken, zien we dat Geraint Thomas en Bradley Wiggins zich ook hebben omgeschool­d naar het rondewerk. Wout zou dat in principe ook kunnen. Maar dan heeft hij wel een Tour nodig waarin alles meezit. Er moeten genoeg tijdritkil­ometers op het parcours liggen. Een rit over de kasseien zou hem ook goed van pas kunnen komen.

THIERRY VERBRUGGHE, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium